Sunday, June 12, 2016

borong bubble shawl dua muka murah

Assalamualaikum..

dah beli tudung raya ke kekakaks dan memakcik sekelian?? 
kalau belum dan masih tercarai-cari tudung raya haaaa meh sini kiter nak kongsi port baik punya untuk dapat shawl murah .. 

boleh borong untuk seluruh kaum kerabat.. dari opah smpai ke cicit pakai shawl sama.. 
wahhh meriah gitew raye korang kannn.. 
kalau dah beli shawl raya pon ape salahnye tambah koleksi.. kan raya banyak hari gitu.. 
open house pon beratur ambik nombor giliran nunggu komer datang kan.. 
jadinya saya nak syorkan korang singgah di ig tudung shyba atau facebook tudung shyba .. 
ada jual jubah cecantek sesangat dan jugak shawl buble crepe dua muka yang sangat best dipakai.. mudah terbentukk.. 

tak de jadi kelepet ke senget ke hape kat bahagian muka.. dan tak payah la awak nak tiup fuh fuh bagi awning dia terbentuk..haha 
dan buble crepe ni adalah material yang tak jarang.. 
maknanya tak payah pakai inner..

harga di situ memang murah tahap diluar pemikiran manusia tau...haha...
kalau nak lagi murah kena beli secara borong la dengan maksimum kuantiti 20pcs atau sekodi dengan harga rm9.50 sahaja sehelai.. mak aiii morah nyaaaaaa.. chek nak jugakkkkk lah..
memang sedondon la kome raya ni kalau borong untuk sekeluarga..




okeh jangan lupa singgah di 

whtsap : 01136318980

Thursday, June 9, 2016

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

   Assalamualaikum. 

Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


Tuesday, June 7, 2016

Contest Jubah By Zaza Iman

Assalamualaikummm



www.zazaiman.com merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman



erita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI


Friday, January 15, 2016

Trip ke Ho Chi Minth City Part 3

Assalamualaikum...

hari ketiga ni kami breakfast dekat kampung panda jugak.. lepas tu driver bawak kami ke masjid.. 
ada beberapa masjid dalam bandar ni.. kami berkesempatan singgah dua masjid.

walaupun penduduk islam di Ho chi minh sangat sikit.. tapi masjid dia boleh tahan besar jugak.. 



ada jugak kelas mengaji di masjid ni.. ustaz tu belajar di terengganu tau.. orang islam sini akan ke Malaysia atau thailand untuk belajar agama.. 


masjid kedua yang kami sempat singgah..

lepas tu kami dibawa ke Saigon square. dekat saigon square ni lebih selesa nak bershopping.. 
harga pun murah daripada pasar malam.. kat sini la baru saya tau beg kipling yang saya nak beli kat pasar malam tu jauh lebih murah.. lepas mintak kurang dapat murah lagi.. 

lepas tu kami pegi ke hard rock cafe.. pegi bergamba je.. tanda kata dah sampai sini.. hehee..






habih bergamba kat sini, kami pegi ke Ben tanh market. 
kat ben tanh ni memang macam-macam barang ada dijual disini.. 
tapi terus terang cakap saya tak berapa suka dengan suasana di ben tanh market ni.. 
peniaga2 di sini macam memaksa kita untuk beli barang. siap tarik2 tangan lagik.. 
tangan laki kita pon nak di hangkut jugak.. hahaha.. mana hakak tak hangin.. 
 huuhu alergy betoi la.. 

disebabkan hari ni adalah hari terakhir untuk shopping sebab esok dah nak balik, 
kami kena beli apa yang nak dibeli di sini jugak.. yang bestnya kat sini, saya dah tau kebanyakan standard harga barang.. 
so senang nak mintak kurang.. saya mintak kurang bawah daripada harga yang kami dapat sebelum ni..dan saya perhatikan jugak memang betul design kain yang saya beli di kilang semalam belum ada jual disini.. 
memang betul la cakap pekerja di kilang tu.. nasib baik saya beli jugak semalam... 

disebabkan abah mursyid nak buat blazer, kami cari la tempat buat blazer.. 


kami tempah kot abah mursyid kat sini.. kami bgtau esok dah nak balik.. dia janji malam tu jugak dia siapkan dan hantar ke bilik hotel sebelum pukul 10 malam.. 
saya macam tak berapa konfiden.. 
tambah pulak dia suruh bayar full rm3++ untuk kot dan 3 helai slack
saya siap snap gambar pekerja kat kedai ni.. takut dia tipu.. 
macam la buleh buat apa2 pun kalau kena tipu... haha.. jadinya tempah jugak dan tawakkal je la.. saya nak tempah tapi tak berani.. kurang2 kalau dia tak siapkan tak la rugi banyak sangat kan... 
so kat ben tanh ni saya beli beg dan cenderahati je ..

lepas keluar dari ben tanh ni, kami pegi makan dekat restoran dalam kawasan malay street tu.. kawasan malay street ni di kaki lima dia tu ramai jugak orang jual tudung, cenderahati dan macam-macam lagi.. tudung naelofar bersepah la orang jual di jalanan itu.. 

lepas makan kami balik hotel.. mandi dan rehat jap.. lepas tu keluar lagi untuk shopping sebelum balik esok pagi.. 

kami kelua jalan-jalan di malay street.. ada masuk kedai si sekitar malay street tuh... 
tudung naelofar kat sini harga dalam rm18 dan ke atas.. ikut design la.. 
saya beli tudung naelofar dekat kaki lima jek.. ada orang jual di kaki lima.. 
ramai orang berebut-rebut beli dengan dia.. sebab harganya murah yaamat.. rm16 je awak.. 
kalau yang kosong tak de hiasan apa2 rm13 je.. hah apa lagi hangkut la... 
tapi malangnya masa ni duit dah dah tak jenoh... jadinya beli setakat mana boleh je..


ini tudung naelofar yang saya beli dengan harga rm16 sahaja.. hahaha

lepas habis shopping kami berjalan balik ke hotel.. smpai hotel dah dekat pukul 10.. 
tanya dekat receptionist ada orang tinggal barang untuk kami tak... 
sebab kot yang ditempah tu janji siap pukul 10 dan dia akan hantar ke hotel terus.. dan receptionist tu cakap tak de.. saya dok fikir kena tipu dah kami.. 
abah mursyid buat2 rilek je.. dia kata ala belum pukul 10 lagi.. 
walaupun masa tu lagi 5 minit pukul 10... haha .. betul la jugak belum pukul 10 lagi.. 
positip positip

jadi kami naik bilik dan rehat dan siap-siap kemas barang.. 
tengah kemas- kemas barang, receptionist call suruh ambik barang di bawah.. haa legaaaaaa.. 
siap jugak kot yang kami tempah tu...

abah mursyid terus bergegas pegi ambik bawak ke bilik dan terus cuba.. memang puas hati.. 
jahitan dia kemas.. seluar slack pon semua kemas dan sedap pakai.. 
jadi sape2 yang tempah kot silalah ke Ben tanh Market dan pegi ke kedai ini.. 

cari kedai ni ye kalau nak buat kot.. memang puas hati.. murah sangat..

jadinya malam tu boleh tidur sambil tersenyum lah.. semua yang dihajati dapat.. 

pagi esoknya, lepas breakfast, driver bawak kami meronda bandar ho chi minh.. 
lepas tu terus ke airport 

orang vietnam memang suka mengopi macam ni di tepi2 jalan.. rilek2 je..


dah smpai airport dan dah masuk untuk terbang balik ke tanahairku


dah selamat sampai klia.. pegi satu troley balik 2 troli penoh.. hahahha