Tuesday, November 15, 2016

Majlis konvokesyen mursyid

Assalamualaikumm..

Alhamdulillah.. hari sabtu baru ni anak teruna saya nan seorang dah konvo dah wehh..
konvo tadika jela... dedulu tak de pulak nak merasa konvo zaman tadika ye dak?..
 sekarang tadika pon dah merasa berjubah konvo bagaihhh... 

zaman mak dulu nak merasa berkonvo hah belajar la kau nakk hingga ke menara gading... 
baru la merasa pakai jubah konvo , lambung topi konvo bagai kan...haha

majlis konvokesyen mursyid kali ni buat di kompleks astaka batu kurau.. 
minggu ni pulak abah mursyid ada urusan kena g kl.. 
makanya mama n mursyid jelah pegi..





dah grad tadika dah mursyid.. haha.. tahun depan derjah satu dah..
cepatnya lahai anak membesar.. maknye pulak cepat lahai mak menua.. kakakka..
ok mak pasrah dengan proses penuaan ini.. huhu..







Monday, November 14, 2016

Jalan-jalan ke Muzium Taiping

Assalamualaikum,,..

sebenarnya dah lama sangat Mursyid dok ajak p muzium.. last p muzium tahun lepas masa bawak pelancong jenjalan.. yakni sepupu sepapat mursyid ...pelancong la sangat... haha..

ingatkan lepas dah bawak hari tu dia tak ajak dah la p muzium.. 
tetapi sangkaan ku meleset sama sekali bila dia dok ajak lagi p muzium lagi.. 
mak aihhh ada pa la kat muzium tu yang anak teghona cek gemaq sangat nak p.. hahhaa.. 

rupa-rupanya ada pameran lukisan 3D. 
mak dia dok lalu tetiap hari depan muzium buleh tak perasan banner pameran 3D, 
pasai fokus memandu selaku pemandu berhemah kan, mana buleh dok tengok sana sini... 
mursyid penumpang jaa,...
 dok saja2 perati sana sini nampak la banner pameran 3D depan muzium tuh.. 
patot la dia dok hajak p muzium tak berenti..

jadinya selepas janji demi janji nak p muzium tak tepati jugak, lepas habis majlis konvo , 
kami terus balik tukar baju mursyid.. 
lepas tu bergegaslah kami dua beranak p Muzium Taiping. 

hah sebelum smpai dia ambik hp saya siap2 simpan dalam beg dia.... nak ambik gambaq mama katanya... mama ambik gambar mursyid guna kamera mama.. 
amboihh dia pulak dok atoq acara lawatan ke muzium..

sampai muzium ingat tak dak orang...sekali tengok kereta kat parking penuh jugak... aish rupanya ramai jugak orang suka p muzium macam mursyid.. kekeke..

lepas parking kami terus p beli tiket.. harga tiket murah ja weyy.. rm1 ja sorang.. 
kami dua orang maka dua hengget jeh..
jadinya marilah beramai-ramai melawat muzium taiping..
tak kan la seringgit pon berkira kot...ko pehall

anak mak cik kelihatan berdisiplin sangat berdiri tegak gitu..hahhaa

sekali sekala jumpa geng lepak kedai kopi tak ingat nak balik rumah ye nak...










gaya nak buka pintu sambil cakap telefon.. drama sangat...

seorang mak cik di tepi bendang



ni keje parttime makcik ...mak cik terpaksa buat dua keje nak.. demi kelangsungan hidup..

(gambar diambil oleh si anak makcik.. begego sesaje)

puas dah hati mursyid dapat buat lawatan sambil belajar ke muzium.. 
mak dia pon lega sebab dah tunaikan janji manis yang dah bersemut ...hahaha

kalau tak, asal lalu depan muzium dia ungkit janji manis mama..
dah tetiap hari pulak tu lalu depan muzium, 
lepas ni tak ajak p muzium dah kot.. 
tapi rasanya dia akan ajak lagi kalau ada pameran lain pulak...
mak is redho..


Sunday, June 12, 2016

borong bubble shawl dua muka murah

Assalamualaikum..

dah beli tudung raya ke kekakaks dan memakcik sekelian?? 
kalau belum dan masih tercarai-cari tudung raya haaaa meh sini kiter nak kongsi port baik punya untuk dapat shawl murah .. 

boleh borong untuk seluruh kaum kerabat.. dari opah smpai ke cicit pakai shawl sama.. 
wahhh meriah gitew raye korang kannn.. 
kalau dah beli shawl raya pon ape salahnye tambah koleksi.. kan raya banyak hari gitu.. 
open house pon beratur ambik nombor giliran nunggu komer datang kan.. 
jadinya saya nak syorkan korang singgah di ig tudung shyba atau facebook tudung shyba .. 
ada jual jubah cecantek sesangat dan jugak shawl buble crepe dua muka yang sangat best dipakai.. mudah terbentukk.. 

tak de jadi kelepet ke senget ke hape kat bahagian muka.. dan tak payah la awak nak tiup fuh fuh bagi awning dia terbentuk..haha 
dan buble crepe ni adalah material yang tak jarang.. 
maknanya tak payah pakai inner..

harga di situ memang murah tahap diluar pemikiran manusia tau...haha...
kalau nak lagi murah kena beli secara borong la dengan maksimum kuantiti 20pcs atau sekodi dengan harga rm9.50 sahaja sehelai.. mak aiii morah nyaaaaaa.. chek nak jugakkkkk lah..
memang sedondon la kome raya ni kalau borong untuk sekeluarga..




okeh jangan lupa singgah di 

whtsap : 01136318980

Thursday, June 9, 2016

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

   Assalamualaikum. 

Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz