Tuesday, September 10, 2013

brokoli goreng tepung

assalamualaikum..

anak saya si mursyid ni sgt susah nak makan sayur
 (mcm sy kecik2 dulu gak kata mak saya ..tp tang anak nak paksa jugak..haha) .
.kalau dia makan apa2 pun kalau dia nmpk je sayur dia akan kutip letak tepi.
tapi dia ni suka benda yang rangup..
paling dia suka cendawan goreng tepung...
so sy fikir2 elok sgt kalau sy buat brokoli goreng tepung gantikan cendawan ..
jadi dia tak perasan sgt kehadiran sayur di situ kan..
 pastikan rangup la ..
cara nak buat brokoli goreng tepung ni sgt simple n mudah..

- brokoli 
(opkos la kena ada brokoli..kalo tak kita tak panggil brokoli goreng tepung ye puan2)
- telur
- tepung kentucky..

*kalau nak buat cendawan goreng tepung same jgk caranye ye.. 
potong brokoli (suka hati komer la potong cmana)
gaul dgn telur n celup tepung..
pastu goreng la kan.. api agak kuat ye sbb nak bagi rangup..
kalau api slow tak rangup ..
goreng sekejap je..
senang sgt sgt kan kan..
pejam mata pun boleh buat..ngehngeh..

sy guna tepung kentucky brand ni (iklan percuma)..

ni dia brokoli goreng tepung yang dah siap..

ni cendawan goreng tepung ye..mmg rangup n sodap..ini mmg kegemaran anak saya
 
selamat mencuba ye puan2.




2 comments:

  1. Biasa buat cendawan goreng tepung tapi tak pernah buat brokoli. Lepas ni boleh la cuba..

    ReplyDelete
  2. Bru mlm td tgk channel afc ada bt kubis bunga celup tepung..nk try la brokoli celup tepung ni..

    ReplyDelete