Tuesday, April 2, 2013

Jalan-jalan Jakarta Bandung Day 2

Assalamualaikum...

Bangun tido di hari ke2..fuh penat masih tak hilang lagi..selepas menempuh hari pertama yang memenatkan tapi semangat nak bershopping tak dpt di bendung lg dah..bila ingat shopping terus segaq ..hilang penat tadi..haha..dahsyat kan magic shopping ni..smlm Pak herman dah pesan berkumpul pukul 8 pg kat lobi hotel... lupa nak bgtau , kami stay kt v hotel..hotel ni bukan dalam kawasan bandar bandung tu, di di tepi sikit..tapi bilik dia ok la..memuaskan la..breakfast pun boleh tahan la..tapi tak la banyak menu mcm hotel 5 bintang kan..tapi boleh la setkt nak mengenyangkan perot..nak lebih bayaq lebih la macaa..haha..

hotel v tempat kami menginap..hotel 3 bintang ja...tapi ok n memuaskan..bilik pun cantek..lupa nak snap gmbq bilik..pasai masuk bilik je terus ingat nak melelapkan mata je.
 bila perut sudah kenyang..semua pun semangat nak memulakan perjalanan di hari ke 2..semua berkumpul kat lobi lepas breakfast..kali ni kami tak lambat lg...dh berazam semalam utk tidak lewat lg..Pak Herman ckp hari ni dia akan bawak kami ke Gunung Tangkuban Perahu.. kebetulan tempat ni baru je di buka balik ..klau tak sebelum ni dia tutup,...kiranya mmg rejeki ibuk2 bapak2..kata pak herman.. so kami pun bertolak dgn bas ke gunung tangkuban perahu

view sepanjang jalan ke Tangkuban Perahu tu mmg sgt2 cantik..menghijau je..
bas blh smpi separuh jln je..pastu diorang ade sediakan van untuk naik ke atas lg..tambang van ni sy tak pasti sbb kami ikut agen kan..jadi mmg dah settle semua.. satu lg nak bgtau..sblm naik van tu tetiba rasa nak ke toilet.. caj masuk toilet rp2000 k.. mahal ooo.. lebih kurang 6 kupang duit kita ..fuh kalah toilet kita kan.. tapi mungkin toilet kat atas tu je kot yg mahal..

ni kat dalam van untuk naik ke atas gunung tangkuban perahu




peace..kat belakang tu kawah ratu nama dia..pasai pa tak tau la bg nama ratu..kawah ni yg paling besar n masih aktif tau..ade bau belerang yg agak kuat ye kat cni
sebelum smpi ke tangkuban perahu tu, PakHerman dah pesan mcm2 pasal org2 yang berjual kat ats tu..mmg diorang ni mcm memaksa sikit suruh kita beli.. Pak Herman dah pesan jgn layan langsung kalau tak nak beli..pegang pun jgn ya ibuk2..bapak2..baik pak..sy ingt pesan bapak..lagi satu akan ada paparazi..wah tetiba feeling ala2 selebriti hollywood plak siap ada paparazi bagai..haha..paparazi ni akan ambik gmbaq hampa pehtu dia akan cuci n dia akan p cari hampa suruh beli jugak2 gambaq hampa tu. tak kirala kalau dalam gambaq tu hampa tak berapa nak comey pun...tudia. glemer kan..haha..
mama dengan mursyid

kat atas ni ada byk org berjual jgk..ada yg jenis approach kita n mcm paksa srh kita beli tau..jgn layan k..kalau dah pegang barang yg dijual, kita akan dipaksa untuk beli jugak

dah pegi sini, wajib ada la gambaq kat tmpt ni kan..tgk org pakat tunggu turn nak ambik gamba kat cni..haha
 dah abis round2 atas gunung tangkuban perahu, kami pergi makan pulak..harus la isi perot dulu..dah nyanyi lagu kris dayanti dah  ( dok kat bumi indonesia kan, harus la perut pun nyanyi lagu indon)  bak kata pepatah masuk kandang lembu mengemooo masuk kandang kambing mengembeekk... sekian berita daripada bau2 bau bacang karam sigh walia..

dah smpi tmpt utk sy bersantap..nama restoran baca seniri kalau nmpk..tak nmpk guna kanta pembesar ye..Mursyid pun dah zzzzzz... dapat la mama makan dengan lebih tenang
ini adalah menu istimewa kat restoran ni..ikan terbang nama dia..nampak gaya pun mcm nak terbang sgt2 kan..terbang masuk mulut la..

alhamdulillah kenyang perut suka hati..pasni kita shopping plak..yeyyeye..masa yang ditunggu2 telah tiba..jom shopping plak..kali ni pak herman bawa kami shopping kat factory outlet dulu ye....kat bandung ni ada byk factory outlet tau.. kebanyakan factory outlet yg kami pegi tu mmg ada surau n tandas ye..so kalau nak solat pun senang..so b4 kita shopping kami solat dulu..pastu baru kita serang...haha

antara factory oulet yang kami singgah..ada byk lagi tapi tak ambik gmbaq..org nak shopping maa ...tak dan nak ambik gmbq byk2..
ada byk jugak factory oulet yang kami sempat singgah.. antaranya.. garnade (betoi ke dak ..tak ingat sgt nama dia), jetset, donatello (jual kasut) romah mode, heritage, terminal tas n banyak lagi.. kalau dtg sini mesti singgah kat kartika sari ye ..mmg sgt sedap brownies dia..lagi satu amanda....sy byk shopping baju Mursyid je..sbb mmg sgt2 murah jeans budak kat sini..tp kena tgk betol2 ye..sbb dia campur yg ori dgn tidak dgn harga yg sama..kena belek2 lebih sikit..tak smpt nak shopping lama2 jgk sbb Pak herman bagi masa 2 jam setengah saja kat factory outlet tu..tak puas la..kena mai lagi ni....pastu kami pegi makan kat restoran sangkuriang
makan malam kat restoran sangkuriang.. menu istimewa dia sup ikan subang..tapi kami tak order sup ikan subang tu..tak tau sedap ke tak
lepas makan malam..balik hotel n zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....mimpi shopping kat pasar baru bandung..pasai esok nak ke pasar baru pulak...

Post a Comment