Wednesday, April 10, 2013

Jalan-jalan Jakarta Bandung day 3

Assalamualaikumm...

hari ke 3 jalan2 di bandung ni kami akan g bershopping lg..
semalam sy dah ngigau2 dah shopping kat pasar baru..haha..hari ni kami akan ke pasar baru..
kita sambung shopping lg ye ibuk..sy suka suka suka sgt..
so bgn pg siap cepat pasai tak sabaq weh nak p perabih duit...

so pas makan pg mcm biasa kami pun naik bas lg untuk ke pasar baru..pasar baru ni merupakan tmpt shopping yang paling femes la kira kat bandung ni.. kalo nak tau lebih lanjut sila la google sendiri..jgn malas2 ye..sy tak dak masa nak cerita lebih lanjut pasai pasar baru ni..cerita pasai shopping ja baru sedap kan.. sbelum smpi kat pasar baru ni, Pak herman yang baik hati dah pesan siap2..jaga2 brg2 ibuk2 bapak2 ya..brg berharga la..yg tak berharga suka hati hampa la nak jaga ke tak..pencopek pun tak hingin kot kalo takat selipar jepun hampa kalau tak jaga pun..paling penting handbag..especially yg berisi byk uang..better peluk hbag anda ya...jgn peluk tubuh ja.... pasar baru ni sgt sesak n ramai orang..byk juga penyeluk saku ye..jaga2 saku anda...saku kosong tak pe.. biaq p la dia seluk pun..haha.. so berhati2 lah dgn reta benda anda bila masuk dalam tempat perabih duit ni ye..

gambar ihsan google... ni lah dia pasar baru bandung..sgt sesak..tambah2 waktu kemuncak ye..
kami sampi ke pasar baru tu agak awal..so orang tak ramai sgt lagi...so lebih selesa la nak gerak pun..tambah dgn angkut stroller anak lg ni..sampi2 je terus Pak herman bawak kami ke tempt jual telekung murah katanya..kami ikut jelah..pas beli telekung kami pun jalan2 ikut haluan masing2 untuk perabih duit masing2 ye.. banyak betul benda nak dibeli yg sedang bermain2 dlm fikiran sy masa tu..ish2 pompuan2..apa nak buat pompuan n shopping bagai isi dgn kuku..

eh eh ingatkan si isteri ja teruja nak shopping..dia pulak yg lebih2..

ala kadar je sy shopping...tak sakan sgt pun..biasa2 je..ahaks
Pak herman bagi masa 3 jam je kat pasar baru ni..sgt la tak cukup..mana nak kejaq anak lg..masa tu la dia nak membuang la..masa tu la dia nak minum susu la..mmg tak puas sgt ..tak leh lama2 bila kita ikut agen ni..kalau pegi sendiri hg nak tidoq kat pasar baru tu pun boleh che jah oii..lain kali kena mai sendiri plak nih..haha.. shopping pun cepat2 sebab kejaq masa..tgk2 jam dah abis masa shopping..tapi mcm biasa kami paling lambat masuk bas ...haha..sori rakan2 rombongan ye...lepas abis shopping kat pasar baru ni kami akan terus bertolak ke Jakarta.. makan tengahari kat restoran sunda kat jakarta.. lepas makan terus pegi solat..pastu kami pegi ke taman mini indonesia... kat taman mini tu sempat turun sekejap je pastu hujan mencurah2..round taman mini naik bas je la,,..



kat taman mini indonesia

kat taman mini indonesia..ini lah semua ahli rombongan kami..veteren2 gitu..
abis jalan2 ni kami pergi ke itc mangga dua plak..yeah shopping time...kat sini kejap je..dlm sejam setengah je..mmg x smpt bershopping sgt..lepas tu g makan n balik hotel ..kat Jakarta kami stay kat hotel grand alia..sini pun ok jgk,..memuaskan..pastu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...tak sedaq apa smpi pagi

itc mangga 2..gmbq ni saya tgkap seniri bukan ihsan google lg..

mmg keturunan mama nih..suka shopping..

hotel grand alia


Post a Comment