Tuesday, January 14, 2014

Jalan jalan ke Universal Studio Singapore

asslamualaikum..

sempena cuti sekolah bulan 12 kami plan ke universal studio singapore..
untuk trip cuti2 kali ni, saya mmg x ambik peduli sgt..semuanya diuruskan oleh pak incik..sebab start je cuti sek..saya dah cabut balik kg dgn anak..tinggal pak incik sorg2 kat bintulu..haha..
so dia dok sorg2 kat umah dia la uruskan semuanya..
kami tunggu dia balik semenanjung ja..
pastu ikut mana dia nak bawak...redho gitu..ahaks..
so kami bertolak dari kl terus ke Jb..
kematu bontot naik keta nak boleh smpi ke JB pon.. check in kat tune hotel..smpi dah malam terus layan zzzzzz..
sebab esok kena bangun awal nak naik bas kul 7 ke USS..

pukul 6.30 pagi kami dah terpacak kat lobi hotel tunggu bas.. tiket bas harga rm25 sorang .punya ramai org dah tunggu nak naik bas ke USS..  ..
sebab time cuti sekolah kan..bas sekolah pon cuti..
jadi dia nak cari duit lebih dia hangkut plak kami p USS..haha.
.naik bas lebih kurang sejam la..sy tido ja dlam perjalanan tu.
.ngntuk sgt beb.
.kena plak dreba bas layan lagu tamil plak..huh bagai digam-gam mataku...
dalam bas..mengantuk tapi teruja uollss..maklum la haku tak pnh masuk singapore pon..biarkan aku teruja yee

smpi kat USS segar bugar rasa..anak tdoq lagi so lagi mudah nak gerak kalau dia tidoq..
boh lam stroller tolak ja..kalau dia bangun hah indahnya dunia..jenuh nak kepung..
tmbh plak masuk tmpt mcm uss ni mmg heaven la dia..
lupa nak bgtau tiket masuk ke uss ni rm145 sorang..
blh beli online jgk or beli dgn agent..

gini la jadinye kalau dia dah bangun...

masuk dlm tu wah mcm2 ada dik..
hakak yang agak tak berapa nak remaja ni pun teruja inikan pulak budak2 n remaja2.. 
mmg best lah.. 
hakak x mo cerita panjang2..biar gambar bercerita..
padahal malas nak menaip.
.perot lapaq oii..

gambaq cenggini harus ada dlm simpanan sebagai bukti kata hakak dah smpi USS hokeyy

ini adik ipaq sy..nasib die ade blh tgk2 Mursyid ..kalau tak jawabnye hakak tgk dari luar jela ..tak merasa nak main mcm2


terjumpa dgn pasangn mummy return..comel bangat..

kat dalam ni pun best..ada mcm2 lah..nak tau p seniri la

selamat datang ke istana beta yang dhaif ini..jemput masuk jgn malu2..

mereka adalah dua beradik..

opss sori terparking tgh jalan plak..

yg ni mursyid la paling suka..
sekian dilaporkan untuk tv10..universal studio singapura.. 
untuk berita lanjut sila datang seniri baru puas hati..
anak kambing makan berdiri (ada ke anak kambing makan duduk bersila?) beli tiket dtg tgk seniri..(ini adalah pantun) 
haha kot2 orang ingat sajak plak..
 sekiannnn..jom makan..

Post a Comment