Monday, February 10, 2014

Online Shopping

assalamualaikum..

sy seperti nama dan alamat di atas, dengan ini mengaku bahawa saya adalah kaki shopping online.. hakhak..
eh bukan kaki, tangan la..pasai shopping online ni kurang guna kaki,,banyak guna tangan untk klik2..kaki guna untuk goyang je kan..ahaks..

dah hampir 5 tahun sy duduk kat bintulu sarawak ni..bintulu ni adalah antara banda termahal ye dlm malaysia ni.. kos sara hidup kat cni agak tinggi..apa aku merepek pasal kos sara hidup nih.. mcm kt parlimen plak ko nak bahas2 pasal sara hidup.. 
kat bintulu ni tmpt shopping adalah sgt kurang..takat nak beli barang dapo tu blh la..kalau baju2 tudung2, blouse2..aku naik turun 2 3 supermarket pon hakak tak de rase nak beli dik..pilihan yang sgt limited dengan harga yang sgt tinggi.so pilihan terbaik adalah shopping online..
banyak pekdahnya shopping online ni..seperti berikut

1) tak payah bayaq tambang bas/teksi/prebet sapu or isi minyak utk p shopping

2)tak payah lenguh2 kaki berjalan sehari suntuk last2 ko beli anak cekup 2 henggit ja

3) tak payah que panjang2 masa nak bayaq mcm kat sogo masa sale hanya untuk bayaq klip rambut anak harga singgit..

4)untuk yang ada anak aktif mcm sy, tak susah hati anak hilang masa shopping..kang tetiba ada plak org announce anak hilang..sekali tgk anak hakak..adoiii..

5)boleh shopping sambil makan..kalau jalan2 kat supermarket x kan la nak hangkut sepinggan nasi lauk teloq mata ngn ayam masak kicap smbil shopping kan..

6) boleh pegi banyak shopping store dlm satu masa..dgn satu klik dah masuk store lain..memula tgk2 baju, tetiba rasa nak tgk beg..hah klik saja ye ibuk2

 7) senang sanagt2 nak perabih duit..

tgk byk kebaikannya kan...
sbb byk kebaikan ni lah hakak dah jadi addicted ngn shopping online.. tiap2 bulan kurang2 5 parcel dari pos laju smpi depan umah..  kdg2 dlm satu parcel ade 2 3 pasang baju..hak hak..melampau sgt kan.. 
duit tak rasa sgt keluarnya sbb tak pegang duit langsung..dok main klik2 ja..sdq2 duit dlm akaun tinggal skit..pastu dok buat2 terkejut..eh apahal baki sikit sgt ni..bank dah salah kira ni..
boleh pulak salahkan bank..cepuk sekali baru sedaq diri hg shopping tak hingat..
panjang hakak bebel dik..
bebel kat diri sendiri sebenarnya ni..

oleh kerana saya ni sgt suka shopping online, saya akan kongsi la kat mana saya selalu shopping untuk rujukan diri sendiri dan kawan2.
.kdg2 kwn2 tanya mana beli baju ni, mana beli tudung ni..saya mmg tak ingat kat mana beli..haha..sbb byk sgt online store yg sy penah berurusan..
so lepas ni saya akan buat entry setiap kali saya beli n puas hati..
so senang sy nak repead order .. 
senang jugak saya nak perabih duit kan..


1 comment:

  1. Best baca blog akak..dari satu ke satu saya baca..hehe. Saya pun suka shopping online. Jadi macam orang mental kalau shopping online ni. Semua nak..heee.

    ReplyDelete