Sunday, April 13, 2014

jom buat caterpillar



Assalamualaikum...

selamat pagi ahad yang sangat indah lagi berseri2 
(sebab hari cuti....kalau hari keje dia kurang indah kurang berseri) haha..
malas nak cerita panjang kat sini..
saya kalau dah start crita susah nak berenti..
mula la nak keluar ayat pelik2 nanti..
baik haku jangan mula membebel..
 zasss jom tengok aktiviti saya dan mursyid ..
 kami buat caterpillar guna bekas telur.. 
saya pun ambik kat you tube.
layanzzzz..



bahan- bahan : 
bekas telur
dawai berbulu warna warni (haku tak sure nama benda ni) haha
water colour dan berus
gam uhu (tak masuk dalam gambar)
mata (potong bulat kecil kertas putih, pastu guna maker untuk buat biji mata dia)


potong bekas telur tu sebaris macam ni



warnakan dengan warna air..boh warna warni lagi canttik


keringkan bekas telur yang telah diwarnakan




gunakan gam uhu untuk lekatkan sesungut dan mata die..



dah siap caterpillar kami.. satu untuk mursyid satu untuk mama..
 caterpillar ni hanya sempat 'hidup' beberapa jam sahaja, 
sebelum dikerjakan oleh mursyid ..hakhak

5 comments:

  1. hahahaha... sama la kat rumah ni...hari tu buat topeng..gagah bertahan sehari..lepas tu hancur... masa nak kan main lagi cari bahan nak buat :D

    catepillar tu tak dan jadi rama-rama hahahaha :D

    ReplyDelete
  2. Comel sangat.. ni lah ulat bulu yang paling comel dan tak gatal :)

    ReplyDelete
  3. boleh buat kat rumah jugak nih utk anak anak

    ReplyDelete
  4. bestnya...aktiviti bersama anak..

    ReplyDelete