Friday, May 23, 2014

Amalan doa untuk Hamil


Assalammualaikumm..

nah cuci mata dengan gambaq wanita mengandung dulu.. hahah.. bila dia dah mula belek2 gambaq masa mengandung maknanya dia dah teringin dan pregnant lagi..mueheheh
 gambar ni di ambil 2 minggu sebelum bersalin..
rindunyeeeee nak pregnant lagi.. best sesangat .. suka sagt.. tambah2 time baby gerak2 dalam perot..
ohhh 40 minggu nan indah.. opss tak sampai patploh minggu pon..
ohh 38 minggu nan indah


sejak Mursyid dah masuk usia 3 tahun, saya memang dah bersedia sangat nak menambah umat muhammad..tengok mursyid pon macam boring jek main sesorang kan.. macam nak adik sesangat jekk.. macam dok merayu2 jekk.. mama plis mama plis.. mursyid nak adik.. muehehe
kalau ade adik, ade gak kawan die.. tak la asyik mama je kena jadi Monster .
Mursyid  asyik nak jadi superhero jekk.. 

sekarang umur Mursyid dah 3 tahun 7 bulan, . 
tapi belum ade rezeki lagi.. so saya banyak cari info2 pasal doa-doa yang boleh diamalkan untuk hamil ni.. ye la dah telan supplement macam2 dah. dah macam mini farmasi dah rak ubat/supplement ahkak tuh...
so kita kena ikhtiar dengan berdoa la pulak kan..
dan saya terjumpa amalan doa ni kat blog cahaya shifa dan saya rasa nak kongsi dengan kengkawan kat sini..
terutama untuk yang sedang berusaha untuk hamil jugak..
kalau yang dah tau abaikan jela ye..

jom kita amalkan sama2.. nanti kita update sape pregnant dulu.. haha..
amboi kau macam acara lari berpagar pulak...

Mulakan dengan bacaan

1) istighfar 11 kali
2) selawat nabi 11 kali
3) Al-fatihah 1 kali
4) Ayatul kursi - 1 kali
5) baca doa nabi zakaria (doa untuk mendapat zuriat) setiap kali selepas solat



cr picture to http://www.nurelhyatt.com/

6) Doa kesuburan 11 kali





cr to http://abuhassan.uitm.edu.my/

bacakan ayat2 di atas pada air bersih/ air minuman. selepas habis membaca doa kesuburan ,
hembuskan pada air minuman tersebut.
minum air minuman tersebut setiap hari dan boleh juga di sapu pada bahagian bawah pusat dan ke bawah sebanyak 3 kali sambil membaca doa kesuburan .
Insyaalah ..dengan izin allah jua..
kita cuma berusaha ..allah penentu segalanya..
doakan saya dipermudahkan rezeki zuriat ke2 ye kawan2..

nampak tu... muka mintak adik sangat kan... kann... kehkehkeh



19 comments:

  1. sangat bagus untuk mereka yang mencuba untuk TTC... iolss masa peknen Ash tak banyak gambar....

    ReplyDelete
  2. boleh la nat amalkan...insyallah...tima kasih akak....

    ReplyDelete
  3. cubalah amalkan yer Mama...

    setelah berusaha kita hanya mampu berdoa, semoga Allah memperkenankan segala hajat Mama...insyaallah...

    ReplyDelete
  4. Perkongsian yang baik.
    Moga apa yang dihajati akan diperkenankan. Aamiin..
    Kesian Mursyid, dah lama tunggu kehadiran adik..

    ReplyDelete
  5. Aminn.. Smoga Allah dengar akan pmintaan hamba-hambanya. :)

    ReplyDelete
  6. heee walaupun ecah xda kaitann.. aisyah save doa ni agar dapt di amalkan bila tiba masanya. ecehh.. hehe

    ReplyDelete
  7. inshaAllah kak.. semoga Allah kurniakan rezeki tersebut buat akak dan semua para wanita yang menginginkan cahaya mata.. Ameen..:)

    ReplyDelete
  8. inshaAllah, ada rezeki tu nanti :)

    ReplyDelete
  9. lepas kahwin, boleh amalkan lah nanti. hehehe

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah ada rezeki Mama Mursyid nanti ..Lya doakan semoga dapat baby comel sihat dan sempurna ..Aaminn.

    ReplyDelete
  11. ni buat teringin nak khawen nih. thihihi

    ReplyDelete
  12. Mesti seronok kan pregnant? Arol tengok kakak pregnant pun seronok, terlebih excited daripada orang yang pregnant. Hehe. :D Insyallah, semoga Mursyid akan dapat adik tidak lama lagi. :)

    ReplyDelete
  13. insyaAllah... semoga rezekinya cepat ye kak...(:

    ReplyDelete
  14. Mesti seronok dapat pengalaman preggy dan jadi ibu. Turn saya belum sampai lagi...huhu.
    *Singgah menabung Lactacyd ;)

    ReplyDelete
  15. Nurul doakan semoga murah rezeki dan cepat2 berisi.. :D in shaa Allah

    ReplyDelete
  16. hehh.. comelnya budak tengah minta adik ni :D

    ReplyDelete
  17. Boleh amal ni.. Teringin nak tambah adik untuk Hafiey jugak..hihi Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  18. dah mmg elok sangat tu nak bagi adik kat mursyid...elok di amalkan doa2 tu...semoga mama mursyid ni dimurahkan rezeki yer...

    ReplyDelete
  19. First time tengok gambar ingatkan Mursyid nak dapat adik dah. Hihi. InsyaAllah semoga murah rezeki. Perkongsian yang bagus ni. Boleh saya amalkan jugak :)

    ReplyDelete