Friday, May 2, 2014

CPUV Nuffnang muncul jua

Assalamualaikumm...


saya sebenarnya dah lama buat blog ni.. tahun 2009 lagi  wujudnya blog ni.. 
tapi tak aktif langsung sebab saya tak reti sangat dan tak de masa nak godek2 .. 
nak tanya kengkawan pun...macam tak de je kawan2 aku yang pandai bogging..
yang pandai makan banyak la...kehkehkeh
.saya jenguk2 jugak dan cuba2 nak edit tapi tak reti..
 baca tutorial orang pun kengkadang tak paham sebab memang zero lah pasal blog,, 
so lembab sikit la.. sian kan kan kan.. anak sape la ni lembab bebeno nih.. 
kena makan kismis minda seguni baru pandai kot.. 

 tapi saya suka jugak buka blog2 orang ..terutama time cari resepi la kan.. 
bila buka blog orang, saye suke baca sampai ke komen2 kat bawah saya khatam abis.. 
bila baca2 komen kat bawah tu, saya ingat semua yang komen tu adalah kawan kepada si pemilik blog..
so saya fikir dalam hati.. ehm blog aku tak de la orang nak komen kot.. 
sebab aku tak de seorang pun kawan yang aktif blogging.. 
saye tak berani nak tinggalkan komen.. 
sebab saya fikir bukan orang tu kenal aku ponn kan..

hujung tahun lepas saya kembali ke persada seni blogging...selepas sekian lama menyepi..
saya cuba belajar dan belajar.. belek2 godek2 sorang.. 
tengok tutorial orang buat..dan cuba2 sampai pandai la jugak.
boleh la takat nak post entry n edit blog tapi terkedek2 la sikit..
 kira ok la kan.. so saya marathon buat entry banyak-banyak bagi meriah sikit blog saye ni..
masa tu follower cuba sorang.. ahkak sendiri la follow blog seniri.. 
kurang2 ade gak sorang follower kan.,..sobsobsob

sape follow blog mama saye ni die cute macam saye .....kehkehkeh

awal tahun ni, saya rajin kan diri blogwalking .. belajar join GA ..segmen dan seangkatan dengannya.
.baru la follower makin meningkat dari hari ke hari..
dan saya mula kenal ramai orang2 yang saya tidak pernah bersua muka..
tapi sangat2 friendly, ramah tamah lagi baik hati.. baru lah saya tahu..
rupa2nya.. mereka bukanlah kawan di luar ..tapi hanya kawan di alam maya ..
.dan saya mula sukakan kawan2 saya di sini.. terharu tak ??? buat2 la terharu ye..

bila dah pandai sikit2 blogging nih,teringin pulak nak letak iklan nuffnang kat blog.. 
sebab tengok kebanyakan blog orang semua ade iklan nuffnang.. ahkak je tak de ...
so saya pun cari tutorial nak pasang iklan tuh.. 
jenuh jugak la nak study.. akhirnya hujung februari kot ..
dapat jugak iklan nuffnang berjoget kat blog hakak.. 
lepas letak iklan nuffnang..tiap2 hari aku buka tengok earning nuffnang tuh...
.. punye la tak sabar kau.. lepas sebulaln baru la ada sikit2..itu pun dah syok sangat..
pastu dok tertunggu2 cpuv  muncul... bagaikan boyfriend menunggu kepulangan girlfriendnya  yang dah kena bawak lari ke lombok,, huhu.. 
dan akhirnya cpuv yang kunanti itu muncul jua.. 
walaupun amount dia celah gigi jek..aku syok lompat2 jugak..sadiskan..

so terima kasih bebanyak lah pada boyfriend angkat saya en NUFFNANG sebab sudi menempek cpuv kat blog kuyu aku nih..lebiulah.. boh banyak2 lagi lepas ni ye.. 


13 comments:

  1. Alhamdulillah...rezeki tu hehe...

    ReplyDelete
  2. syukur.. boleh cuba lagi nanti..:)

    ReplyDelete
  3. Dulu zaza pun macam tu jugak.. Tapi pasal NUffnang ni tak faham2 lagi..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah walaupun sikit kan,, yang penting itu tetap rezki :) tahniahhh

    ReplyDelete
  5. sama la kita..masa mula2 pasang nuffnang hari2 bukak tengok earning gerak ke tak...dapat 25sen cpc pun dah happy gile...hehehe

    ReplyDelete
  6. Hehe...sama lah kita Mama. Dah lama buat blog, tapi x aktif sangat pun. Masa tu x minat sangat pun blogging ni, buat pun suka2 jer....

    Kalau nak compare dengan skrg, kalau sehari x buka blog, mmg rasa x complete hidup ni. Hahaha...

    ReplyDelete
  7. kak pun baru join nuffnang...blogging bodo2 tu lama juga..masih juga xpandai pun.

    ReplyDelete
  8. Wah tahniah yer... Zumal pun mengharapkan cpuv baru hadir kat blog zumal. :))

    ReplyDelete
  9. wah, lepas ni mesti ada yang menepek lagi... semoga terus maju jaya ye. jangan putus asa

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah, rezeki tu, tahniah, iolss tumpang happy... he he he...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah rezeki tu... ilmu blog ni mmg takkan pernah habis... heheh hari2 kena belajar dengan orang2 yg dah advance... heheh tahniah!

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah tahniah
    teruskan menulis :)

    ReplyDelete