Thursday, May 8, 2014

ikan masin buat mama


Assalamualaikumm..


biasanye lepas sekolah saya akan keluar lunch dengan hasben..
 kalau dia tak boleh keluar dia akan bagitau awal2..kalau saya ada hal kat sekolah pun saya akan bagitau awal2.. 
 tadi dengan kompidennya tanpa wasap dia dulu terus je g congok tunggu kat ofis dia.. 
dah sampai ofis baru kol..tak angkat.. wasapp tak balas..ahkak bersabar lagi.. walaupun perot dah berdondang sayang... 
tetiba wasapp bunyi.. hasben balas pendek jek " meeting" argghhhh kalau dia meeting maknanya dia tak keluar makan.. 
sebab pas meeting akan ada aktiviti makan2..
 alaaa ni yang ahkak tak suke ni.. nak kena g kedai makan sorang2.. . 
saya paling malas nak g kedai makan sorang2 walaupun untuk menapau.. 
kalau ada drive tru kan bagos.. senang sket.. 
tak payah la haku bersusah payah nak cari parking, pastu nak gores dan menang  kupon parking lagi.. 
pastu nak berjalan lenggang lenggok mak limah sorang2 masuk kedai.. ohh tak sanggup.. 

oleh itu, saya lebih rela balik umah masak ,
 walaupun perot bukan lagi berdondang sayang..dah keluar metalica dan kekadang hip hop dah.. 
so terus balik rumah.. dengan tangan pun dah mula parkinson dah sebab dah tahap kebulur 
sebab dari pagi tak makan.. 
terus masak nasi..goreng ikan sepat masin atau mak saya panggil sepat ronggeng ..tak tau la tang mana ronggeng dia tuh..dengan bawang n cili..pecah telor buat telor mata kebau....kebau jugak jadi mangsa..
menu paling pantas dan menyelerakan 

dah siap semua.. 
dengan lafaz bismillah tanpa toleh kiri kanan terus ngap...
perghhh nikmatnya ikan masin ...tambah2 masa tengah kebulur cenggini..
alhamdulillah dah kenyang.. nikmat allah yang tidak ternilai..

itu ja kak jemah nak habaq..tajuk entry macam kisah sadis batu belah batu bertangkup.. muahahaha




13 comments:

  1. semalam Zara makan ikan masin masakan mak mntua Zara.. mak masak tumis skali ngan tempe.. fuuhh !! sodap hgga teringat2.. phewwww.. muehehehe

    ReplyDelete
  2. seriously mula2 macam nak kesian... tapi disebabkan awok tengok gambo tu jam 4.04 petang ni.... terus tak jadi kesian.... rasa macam kejam pulak tengok gambo tu.... hihihi... lapooooo

    ReplyDelete
  3. aaaaa...sedapnye ikan masin....

    ReplyDelete
  4. Wooo..laporlah..Masuk-masuk blog akak nampak makanan. hehe..Terus lapor.

    ReplyDelete
  5. ikan masin makan ngan nasi panas2..terangkat...hihihi...

    ReplyDelete
  6. memang maveles lah ikan sepat ronggeng ni..makan panas2 tak hengat..:)

    ReplyDelete
  7. ikan masin dengan bawang goreng makan dengan nasi panas boleh bertambah-tambah..:p

    ReplyDelete
  8. ikan masin mkn dgn nasi air.. urm terangkat...

    ReplyDelete
  9. Ikan masin sepat feveret sy jugak tau....paaaliiingggg suka ikan masin sepat nih masak goreng cili padi...tumis bawang cili padi...bubuh air sket n ikan masin...perghhhh...terangkat...mkn lak ngan nasi panas...

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan drpd saya. Saya singgah dari segmen yang sama dan saya follow akak yek.

    http://alongwawaerna.blogspot.com/2014/05/segmen-blogger-aktif.html

    ReplyDelete