Monday, May 5, 2014

jom buat fish pulak

Assalamualaikum...


Dah lebih 2 minggu aktiviti painting bersama mursyid tersadai.. 
Weekend baru ni pulak sibuk dengan camping bebudak sekolah.. Si mursyid pun ikut meyibuk sekali dengan camping..

Tetiba semalam die ajak painting .. Abah dia ajak kelua pon tak nak.. Nak painting je..

so saya dok fikir2 nak buat ape ekkk.. kebetulan ade pinggan kertas .
.hah terus google ape boleh buat guna bahan yang ade.. boleh buat macam2 sebenarnya guna pinggan kertas ni..tapi kami buat fish je lah atas permintaan mursyid



bahan2 dia dah tentu la guna pinggan kertas kan, watercolor, brush dan gunting... 

potong pinggan kertas bentuk ikan.. dah nak buat ikan..kena potong bentuk ikan la kan.. 
kalo nak buat dugong ,kau pandai2 la potong bentuk dugong ye..


warnakan dengan watercolour..sukahati awak le nak boh kaler ape pun..
 mursyid suka2 dia je boh kaler yellow.. yellow means ready katenye..haha


yang ni dia nak boh kaler hitam pulak..  ikan hangus kot..



taraaa dah siap 2 ekor ikan.. yang kaler biru tu fish mama..


pastu request nak jelly fish pulak.. hah suka hati aku je la gunting..asal nampak rupa jelly fish sikit2.. 
dah siap gunting, mursyid jerit..yeeyy jelly fish.. 
hah nasib baik dia kenal itu jelly fish.. kalau dia buat2 tanye..ape tu mama.. 
hah maknanya fail la jellyfish aku tuh..



mengkomer tengok ade ghupe jelly fish tak?? ade kan kan kannnn.. kate la ade ...plissss


ini dia hasil tangkapan kami berdua.. 4 ekor ikan dan sekor jelly fish.. nak masak ape ikan2 ni ye.



10 comments:

  1. wah cantiknya fish mursyid...nanti adik ash belajar dengan abang mursyid lah ek?

    ReplyDelete
  2. comelnya mursyid. pandai la mursyid buat fish :D

    ReplyDelete
  3. sekali sekala seronok jugak buat sama2 dengan anak...masak 3 rasa sedap juga ikan2 tu...hehe

    ReplyDelete
  4. sekali sekala seronok jugak buat sama2 dengan anak...masak 3 rasa sedap juga ikan2 tu...hehe

    ReplyDelete
  5. Segar-bugar ikan-ikannya.. mahu kenyang seminggu kalau makan..haha

    ReplyDelete
  6. cntik cntik aje warnanya.
    semuanya mnjadi

    ReplyDelete
  7. cantekkkk..... bagoih jugak idea ni.... kurang2 dapat rapatkan lagi hubungan dengan anak.....

    ReplyDelete
  8. waa bestnya.. nanti nak buat juga mcm ni

    ReplyDelete
  9. Memg kretip...ade upe jelly fish tuh...jgn le riso..huhuhu

    ReplyDelete