Wednesday, May 14, 2014

The Liebster award

Assalamualaikum...




saya terperasan sejak dari minggu lepas ramai blogger post pasal liebster award ni.. 
memula saya nak buat2 tak tau je.. malas nak ambik tau.. 
tapi bila tengok makin ramai dok post pasal ni ahkak mula nak menyibuk..
 ish kena ambik tau jugak.. kang aku sesorang je tak tau.. 

jadinye saya pon godek2 la entry2 kengkawan yang post pasal liebster award ni..
 oo baru la tau ape kebende la liebster award tu..ingatkan macam grammy award ke hape.. 
rupanya cenggitu.. harap2 tak de yang tag..sebab takut tak de mase nak menjawab..(sibuk nau kau  ye) ..

.ok  tak payah la nak ceramah panjang pasal benda ni, sebab rasanya semua orang dah sedia maklum kot.. saya je yang tertinggal bas sikit.. 

memula si adik amy j tag.. pastu sis maria lepas tu sis izzah .. ingat kan dah abis.. tetiba ada lagi
petak bunga..
.hah hamik kau.. 4 orang tag.. kau jawab sampai pitam..
 harap jangan ada yang tag lagi... sebab nak abaikan pun rasa tak best..
.bila orang dah tag..rasa bertanggungjawab untuk jawab walaupun tak dapat hadiah..
 kurang2 bagi hadiah choki2..ok gak...kekeke... 

ok saya jawab yang memula tag dulu..adik amy j.....akak ringkas2  jawapan ye dikk.. sebab banyak lagi soklan nak hadap nih..



1)my mom old ic photo.. soooo cute.. like me..kehkehkeh

2)recite doa...segala jenis doa yang terlintas dalam kepala masa tuh.. 
doa masuk tandas, doa makan pon khatam abis.. 
pastu buat2 kengkonon tak nebes langsung.. padahal kat dalam hah tsunami...

3) humour, berinformasi.. paling penting updated la.. 
kalau dah bertahun tak update tak best la nak follow pon..

4)suke pegi pulau .. sebab tenang je tengok laut.. 

5)tak de nick name yang best2 pon.. 

6) banyak...muehehe (perasan)

7) i wish i am sweet 17 foreverrrrr...haha.. melampau...

8) since 2002

9) google, yahoo and now blogger 

10) tak ambik tau.. sebab my hsben setup everything on my phone.. ai tau gune jekkk.. hp pon dia belikan.. bil pon dia bayor..mithali sngt kannnn..

11)  1) daughter to my lovely mother , a wife to my beloved husband , mother to my handsome boy , 



next .. kita jawab soalan sis maria pulok..



1) saya seorang wanita muslimah yang berjiwa rakyat... muehehe.. 
saya seorang anak perempuan kepada seorang ibu tunggal.. isteri kepada seorang suami mithali..
 ibu kepada seorang anak lelaki dan guru kepada anak2 istimewa..

2) kedah

3) turqoise n pink

4) kalau dalam malaysia nak g terengganu sebab belum penah sampai lagi.. sadiskannnn

5) guru..dan saya dah pun capai cita2 saya.. boleh rujuk sini untuk maklumat lanjut

6) banyak maklumat berguna dan banyak peringatan untuk sentiasa bermuhasabah diri

7) terus maju di persada blogging ..hehe

9) rasa best 

10) sebenarnya saya blogging ni just suka2.. so tak de fikir apa2 harapan dan impian pon... cuma harap ianya bertahan lama la kot..


soalan sis izzah


1) skl, smks, uitm... 

2) happy go lucky.. creative jugak sikit2.. orang cakap la..

3) skima jawapan ada di sini .. muehehe.. keje senang..

4) rome .. sebab rase macam best jekk.. lagi satu korea.. nak fefeeling winter sonata..

5) tak tau la.. sebab belasah je tengok mane yang sempat tengok

6) nak masuk syurga..

7) mak sayee

8) blogging la..

9) bila nak guna sesuatu..tapi cari tak jumpa.. mase tak cari ..ade je benda tuh.. huhu..hanginnnn

10) saya masih baru dan belom kenal sangat blogger2 terkenal nih..hampunn otai2

11) cute mute blog awak tuh.. rasa tak layak lagi nak bagi tips.. sebab akak pon baru merangkak dok cari tips..


soalan dari PB



1) bila jatuh motor.. cinta pon jatuh sekali.. baru ku tahu cintaku jatuh rupanya

2) monkey love masa sekolah dulu.. meghela org kedah kata... kecik2 nak becinta

3) terputus di persimpangan jalan.. sebab umah dia simpang lain..umah aku simpang lain 

4) tak payah buang masa cintan cintun.. ada jodoh tak kemana

5) tak dak pasal.. cari pasal ada... kehkehkeh.. pasal aku dan keluargaku la.. takkan pasal rosmah mansor kot..

6) suami, anak, anak2 murid, keluarga, kawan2

7) pendapat bernas.. puji sikit2 dah la.. puji pujian hanya untuk allah...

8) dapat ramai kawan baru macam Petak Bunga ...kehkehkeh

9) menyampah sebab asal ade new entry petak bunga je.. aku mesti nak klik.. padahal aku nak buat bende lain mase tuh.. kacau toll la..

10) tak mau dekat2 sangat..kang jadi isu hubungan sejenis...kehkehkeh


okeh selesai semua hutang kak jemah.. jangan mengkomer berani2 nak tag ahkak lagi.. 
letih jejari runcing ahkak menaip.. terus hilang semua soklan yang dok pikio2 nak tanya.. 


soalan saya pulak....jeng jeng jeng


1) perkara pertama awak buat lepas bangun tido?
2)menu yang awak selalu masak untuk keluarga
3)apakah jenama handphone pertama awak?
4) permainan tradisional yang awak paling suka main masa kecik2.
5) lagu kanak2 apa yang awak paling suka nyanyi masa tadika?
6) berapa jam sehari awak habiskan masa dengan blogging?
7) subjek apa awak paling suka masa sekolah dulu ? kenapa?
8) apakah nama lain yang sesuai dengan blog my wonderful life ni?
9)macamana awak boleh terjerumus ke blog kuyu ni?
10) pandangan awak tentang blog saye... ( sekurang2 100 patah perkataan)... mueheheeh..

mangsa tag seterusnya... 


banyak lagi nak tag.. tapi dah tak larat nak mengetag.. kalau ade mase jawab, jawab la ye.. kalau tak de..abaikan jelah.. tak penting pon.. choki2 pon tak dapat.. kekeke..k bai



12 comments:

  1. my dear..terbaca pula nama kak ana di tag ye..oklah nanti kak ana jawab sbg tanda kasih sayang pada adik nasibah yg ayu ni.. :)

    ReplyDelete
  2. SA ada 2 lagi Liebster Award nak kena buat...adeh....

    ReplyDelete
  3. siap sudah jawapan buat cikgu..nanti check kay ..tq mama :)

    ReplyDelete
  4. hehehe..terima kasih cg kerana sudi luang masa jawab soklan izzah :) selamat hari guru :) *eh terawal pulak*

    ReplyDelete
  5. banyaknya menjawab soalan..

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum kak :) sy singgah daripada segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  7. random terus jawab
    lagi senang kan

    kedah juga :)

    ReplyDelete
  8. Banyak betul menjawap ya Mama Mursyid ..
    hebat2 ramai yg tag tu hehhe ..
    Bagus jugak boleh kenal dgn lebih rapat bila selalu ada soklan2 yang mcm nie

    ReplyDelete
  9. sekali harung semua..hehehe..
    husna suka pulau jugak..sebab ada pantai..:p

    husna singgah dari blog kak mia..:)
    bayar hutang blogwalking siap2..

    ReplyDelete
  10. TQ mama sudi tag. Insyaallah, nanti saya jawab yer...
    Xdan nak spend time utk blogging lama2 wat masa skrg...

    *Singgah sambil menabung mr.nuff (^^,)

    ReplyDelete