Monday, May 5, 2014

wajah baru Mursyid

Assalamualaikumm..

Asal lalu kat imigresen je mesti die tegur suruh tukar gambar kat passport Mursyid..
sebab muke die dah lain.. 
tapi biase la.. perangai mak dia ni kekadang suka bertangguh.. bukan kekadang la... 
macam selalu la jugak.. ni pun tengah bertangguh ni..
 dari pukul 3.30 tadi kate nak start masak.. tapi dok depan laptop lagi.. ekkeke..

di sebabkan cuti bulan 6 nanti kami nak g jalan2 ke Bukit Tinggi, Indonesia, terpaksa le jugak g tukar gambar kat passport die tuh.. kang tak pasal2 anak hakak kene tahan kat sana.. tak ke naya weh..

so Jumaat lepas baru berkesempatan jenguk pejabat imigresen tuh.. 
malas betul nak g melawat situ.. bukan ade makan2 pon..kehkehkeh.. 
kena menunggu dengan penuh keboringan je..
 nasib baik sekejap je proses tukar gambar tu.. tak sampai 15 minit siap..
 tapi tak leh ambik lagi..sebab hakak pegi dah lewat..diorang dah nak tutup.. 
so hari ni baru leh ambik..

tadi pukul 2 tepat..saya dah terpacak kat depan pejabat imigresen tu.. 
nasib baik tepat2 pukul 2 diorang bukak.. kalau tak penuh la peti cadangan/komen diorang tu dengan surat komplen akak...




dulu aku gemok sekarang aku kurus.. rahsianya..... biarlah rahsia...



20 comments:

  1. rahsianya adalah semakin lasak...he he he...

    ReplyDelete
  2. berbeza sungguh wajahnya ... dulu x de rambut , sekarang dah kerinting ... nice .

    ReplyDelete
  3. Comel je Mursyid dgn curl hair..Ank akak pun mcm tu if org tgok masa baby compare dgn umur 2 tahun pun auh bezanya :-)

    ReplyDelete
  4. rambut die.. comelnyer.. awan nano habis hahahaha :)

    ReplyDelete
  5. dah semakin hensem...mmg patut tukar gambar passport tu...hehe

    ReplyDelete
  6. hehehe..memang dah lain sgt pon..

    ReplyDelete
  7. haha... memang lain sangat tu...

    ReplyDelete
  8. mmg la dah lain muka mursyid tu...ngan rambut kerinting nye...hehehe...comel sgt...INti + Darlie tul mursyid :)

    ReplyDelete
  9. memang lain betul mukanya...pelik gak mula2 baca tadi, kata nk g bukit tinggi knp kena g imigresen bagai... tak perasan pulak indonesia tu hehe.

    ReplyDelete
  10. makin membesar makin comel.. moga jadi anak yang soleh yaa adik...

    ReplyDelete
  11. Berkenan dengan rambut mi maggie Mursyid ni.

    ReplyDelete
  12. alahai, hensem lah.. rambut kenteng..

    ReplyDelete
  13. comeinye dia masa kecik.. geram kat pipi dia tuuuu...... nasib baik dah tuko gmabo.. kalo tak jenuh nak menjawab dgn Imigresen sana nanti...

    ReplyDelete
  14. Ada before and after macam iklan produk pelangsingan badan la pulak kan. Hehehe

    ReplyDelete
  15. ooh kejap jer proses tukar gambar tu ... 15 minit jer... selalu yang buat malas tu takut banyak kerenah dan ambil masa :D

    ReplyDelete
  16. Jauh beza mursyid yg dulu n sekarang

    ReplyDelete