Friday, June 27, 2014

Review: Hotel Nur, Miri

Assalamualaikum...

hari tu masa pegi Miri, kan saya ade bgtau saya sekeluarga stay kat Hotel Nur.
hotel ni hotel baru.. lokasi dia dekat dengan restoran muara yang femes dengan nasi lalapan tu la.. 
so senang lah kalau awak nak makan nasi lalapan.. lepas melantak nasi lalapan.. 
terus boleh balik tido kat atas tilam empuk.. wink winkk.. best kan kan
lagi nyenyak le tido awak tuh kan..


ini lah dia hotel nur.. tak la besar sangat.. tapi dalam die cantekkkkk


kalau tengok dari luar tu nampak macam kecik je.. tapi bila masuk dalam.. boleh tahan jugak hotel ni.. kemas, cantek dan bersih... 

ini restoren die.. tapi kami tak makan kat sini.. so tak tau la macamana tahap kesedapan dia tu kan.. 
restoran ni terletak bersebelahan hotel. mungkin bila datang miri lagi n stay sini, 
boleh cube makan kat restoran dia pulak kan

nota kaki: pehal kau nampak gemok nau dalam gambar atas tu??
 ilusi  je tuh.. realitinya ahkak adalah slim ...muehehehe..slim river la sangat

lobi hotel pun kemas dan tersusun.... pak cik lebai sekadar hiasan..


.. bilik kami di tingkat 2.. so kena naik lif la kan.. buka je pintu lif..anda akan menikmati pemandangan ini.. hiasan dalaman hotel ...simpel tapi santek kan,,,



gambar kiri:
kami ambik bilik yang ada satu katil queen n satu single sebab bawak along si pelancong kan..
gambar kanan:
kemudahan asas semua ada.. termasuk tv,peti ais, kettle , 

kiranya semua kemudahan asas ada kat sini.. servis pon bagus.. kami mintak tuala extra sebab ada 3 orang..kejap je diorang hantar ke bilik.. memang pantas bertindak


saya kalau masuk bilik hotel.. bilik termenung ni saya spotcheck dulu.. mesti bersih ..
.tandas di sini memang sangat bersih dan kemas..  
rase nak mandi lama2 la..sebab best dok lam bilik air...haha..
 tapi saye tak suke mandi lame2.. sebab kalau mandi lame..
lagi lambat le haku dapat lepak2 atas tilam empuk..ekekeke

 so kepada yang nak melancong atau melencong ke Miri.. boleh la stay kat hotel Nur ni ye.. 
harga berpatutan... servis terbaik..mesti puas hati lah

alamat dan nombor telefon hotel Nur:

Lot 1271-1274, Block 9, MCLD, Jalan Bendahara, 98000 Miri
085-420 420





17 comments:

  1. Noted. Thanks MM & Salam Jumaat ya...

    ReplyDelete
  2. Not bad la hotel dia. Hehe. Mmg raya ni ingat turun sarawak, tapi ke kuching la kot. Muehehe..

    ReplyDelete
  3. tak sampai miri lagi nie... tak tau bila boleh ke sana ..hehe...klik invest smart

    ReplyDelete
  4. eh..eh tak sangka Cik Nur ada hotel kat sana lah..hihihi..

    ReplyDelete
  5. Tak pernah sampai Sabah or Sarawak lagi

    ReplyDelete
  6. Bestnya mama pergi bercuti ..ank mama nye rambut mcm hafiz awan nano ..huhu ...

    ReplyDelete
  7. ooo..bestnya...insyaallah ada rezeki akan ku sampai sana jugak..bila lah gamaknya yer???

    MM, cantik lah badan gitu, tak per kalu nampak gemuk pun asalkan sihat walafiat..klu kurus/badan cantik tapi ada penyakit pun tak seronok jugak kehidupan kan...

    ReplyDelete
  8. Waaahhh bestnya.
    Memang nampak cantik n comfortable.

    ReplyDelete
  9. Luaran nampak biasa je tapi kat dalam memang ohsem sangat... Boleh la jadikan pilihan kalau zumal ke Miri ;)

    ReplyDelete
  10. kita sama kak, suka sgt kalau msuk hotel, mesti teruja kat bilik air..hahaha..

    klik nuffy demam bola by cik epal..

    ReplyDelete
  11. cantik bilik dia...nih mau tak kuar bilik..hehehe

    ReplyDelete
  12. mcm the best jer servis die mama. cntik pon cntk, kms pon ya. tersusun je

    ReplyDelete
  13. cntik kemas
    kalau ke sana boleh la singgah ni..
    thanks MM berkongsi info..

    ReplyDelete
  14. kalu bersih dan selesa...of coz sy pun akn dtg lg

    ReplyDelete
  15. Best jugak hotel ni..bersih dan kemas je..cantik la camni.

    ReplyDelete