Monday, June 9, 2014

six wonderful years

Assalamualaikumm..

sebenarnya nak set entry ni auto publish..
sebab tarikh anniversary pada 4 jun tu, kami sekeluarga sedang bercuti.. t
api lupa pulak nak set auto publish..
so hari ni kita baru nak publish la.. terlewat 5 hari..

4 jun 2014 genap 6 tahun usia perkahwinan saya dan suami.
Kalau budak umo 6 tahun baru pra sekolah.. 
Tak matang lagi.. Baru pandai baca ABC..dok berhingus lagi...ekekek..



 Banyak pahit manis suka duka kehidupan yang dilalui bersama selama 6 tahun ni.. 
Tahun pertama perkahwinan adalah paling mencabar sebab terpaksa berjauhan..
sorang di perak dan dia nun jauh di seberang laut china selatan..
Lautan luas memisahkan kami, namun cinta kami tetap utuh... Kekekeke...
Jangan muntah dulu.. muntah kendian k....... 
Sangat mencabar mental , fizikal dan emosi dan fulus jugak..bila berjauhan..
Selalu travel sorang2 dari perak ke sarawak.. Naik turun flight sorang2 ... pastu naik turun bas sorang2....Kadang2 tengah malam baru sampai ke perak.....
hampir setiap bulan jadi tetamu airport ...
asal nak berpisah jek ... Drama ayo mate le jawabnye...
 Kalah pelakon sinetron...Kalau sinetron indon tang ayaq mata meleleh tu dia buat slowmotion limamenet....

gambar ni lepas setahun lebih kawen...

Tapi semua pengalaman tu mengajar diri menjadi lebih menghargai masa bersama.. ... 
hampir setahun setengah berjauhan....Bila dah dapat pindah duduk sekali.. Baru lah bermula kehidupan berumahtangga yang sebenarnya.. 
Kalau dulu pandai masak sambal, kari n menu simple2 je.. 
sekarang dah boleh masuk masterchep dah kot..ngehngeh..masuk boleh.. terpilih belum tentu..
Kalau dulu walaupun dah kawen, tak rase sangat macam kawen..(buleh plak dah kawen rase macam tak kawen...ish2 bahaya nih)  Sebab urus diri sendiri je.. bawak diri single mingle jekk..
Suami urus diri dia sendiri..
sekarang baru la betul2 menjalankan tugas hakiki isteri... bukan memangku lagi dah..
Bukan lagi isteri part time masa cuti sekolah jekk... Dah jadi isteri sepenuh masa.. 


Lepas 3 bulan hidup bersama... Allah bagi rezeki anak pulak.. 
Alhamdulillah... Selepas hampir setahun lebih menunggu.. 
so tahun 2010 naik pangkat jadik mak orang n bapak orang pulak.. 
bertambahnya ahli kelaurga dan penyeri kehidupan..
dan bertambahlah tanggungjawab di bahu.
azam tahun 2014 nak menambah ahli keluarga  tak tercapai lagi ni.. hukhuk,,

sehingga hari ini, saya amat bersyukur dengan kehidupan saya yang allah anugerahkan.. 
semoga limpahan rezeki dan kebahagiaan terus melingkari kehidupan kami.. amin..


21 comments:

  1. semoga kekal bahagia selamanya kak.. selamat ulang tahun

    ReplyDelete
  2. tahniah akak...selamat ulangtahun perkahwinan...semoga perkahwinan akak kekal hingga ke Jannah...amin...

    ReplyDelete
  3. semua comel... happy anniversary... :)

    ReplyDelete
  4. selamat ulangtahun perkahwinan moga kekal bhgia selamanya...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...semoga berbahagia hingga ke Jannah...sama pulak azam 2014 kita ni...hehehe^_^

    ReplyDelete
  6. HAPPY ANNIVERSARY... SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE SYURGA AMINNNN

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...nak berayer mato jugak sbb sweet sgt tgk sis & family!!! terharu-alhamdulillah =D

    ReplyDelete
  8. Selamat ulangtahun kak. Semoga kekal sepanjang hayat. Happy nye tengok family bahagia ni. ^_~

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah. Moga bahagia hingga ke Jannah..

    ReplyDelete
  10. Selamat ulang tahun perkahwinan mama... Semoga bahagia till Jannah k ;)

    ReplyDelete
  11. Selamat ulang tahun perkahwinan mama... Semoga bahagia till Jannah k ;)

    ReplyDelete
  12. Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang ke~6 Mama Mursid & Suami ..
    Moga berkekalan hingga Ke jannah ,,

    ReplyDelete
  13. Semoga kekal bahgia dunia akhirat .. Yang penting mama mursyid ttp sweet dari dulu smpai skrg .. :D

    ReplyDelete
  14. hepy anniversary.. semoga kekal bahagia hingga ke syurga.. amiin..
    fuh, sedihnya cerita. hehehe

    ReplyDelete
  15. keluarga bahagia.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  16. Selamat hari ulangtahun perkahwinan yang ke 6 untuk akak n husband. Semoga terus kekal bahagia hingga ke syurga..aminn

    ReplyDelete
  17. Tahniah kak..moga anak itu menjadi anak yang soleh, anak yang dapat membalas budi ibu bapanya.in shaa Allah ..

    ReplyDelete