Sunday, August 17, 2014

jamuan raya taska

Assalamualaikum..

masih dalam mood raya ke?? raya posa enam la kot.. tapi kau tak puasa enam lagikk dok beraya je dari 1 syawal sampai sekarang... 
tak sedo2 diri kau ye.. ahaks...okeh insyaallah esok kita puase k.. 

semalam ade jamuan hari raya taska2 berdaftar seluruh bintulu anjuran JKM, saye pulak ade sekolah ganti.. so tak dapat ikut.. 
sehari sebelum tu ada teacher Mursyid kol tanya dapat ikut tak sebab dia nak masukkan Mursyid untuk acara fesyen raya.. 
so saya suruh abah Mursyid je yang pegi dengan mursyid.. 
huhuhu rugi tak dapat tengok mursyid dok perasan model atas pentas tuh.. 
dia kan ada penyakit keturunan dari mak die..suke posing. 
soo mesti die feeling model habis2 habisan atas pentaas tuh... haha...

kebetulan kat sekolah saye pulak ade bengkel upsr n jamuan jugakk.. 
so tak dapat nak keluar awal sikit join program mursyid.. 
tapi saya cuba jugak mintak keluar awal.. tapi malangnya masa saya otw ke tempat jamuan raya tu, acara Mursyid tengah berlangsung.. elok saya sampai..acara die dah habis...huhuhu... sadiss...

so saya sampai je terus makan lagi sekali.. padahal kat sekolah tadi dah sumbat dah.. 
ish2 memang luas betul ruang perut kau ye...

tengah2 makan, teacher mursyid panggil mursyid..
die kate mursyid dapat nombor 3 untuk acara fesyen raya.. 
apa lagi melompat si mursyid g ambik hadiah.. tak sangka la jugak.. dapat jugak hadiah.. haha..
seronok sangat la pakcik kecik tu dapat hadiah ...
orang nak tolong bawak hadiah dia pon tak bagi.. 
spesis cenggini orang kedah panggey cewi.. haha... sangat turun mak dia.. upsss

haiii semua,,,,..... saya Ahmad Mursyid bakal jejaka idaman malaya ...ahaksss

shuwit tak saye?? ngehngeh


hat baju biru tu always overrrrrr sangat...

welfie adalah wajibalghannah...
nampak tak kecewiannya disitu.. peluk hadiah dia tak mo lepasssss

pose wajib Pakcik kecik



Saturday, August 9, 2014

cerita raya kedua

Assalamualaikumm...

weweeeet....oit tak habih2 lagi ke crita raya kau?? haha.. ni baru siri kedua..ada tiga ploh episod semuanya... harharhar... 

tak de nak crita sangat pon.. nak tempek gamba jek.. untuk kenang kenangan di masa tua...opss di masa depan.. 
lepas habis beraya bersama keluarga besar saya di kampung halaman saya.
.kami balik ke taiping untuk beraya bersama family abah mursyid pulok.. 

pehtu terus ke ipoh ziarah sedara mara di sana.. itu jek crita die.ngehehehe...


on the way balik ke Taiping.. selfie dalam kete dengan anak teruna saye

sepupu mursyid sebelah abah dia..4 orang termasuk mursyid

famili sebelah abah mursyid

jom jom kita g beraya.... 

bersama sepupu sepapat belah abah mursyid

Thursday, August 7, 2014

cerita di hari raya


Assalamualaikumm..

haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... panjang nau hai tuh sebagai tanda panjangnya tempoh daku menghilangkan diri dari dunia blog nih.. haha.. 
siyesli mood ke laut dalam sesangat.. hari ni pon menggagahkan diri menaip jugokk pasal dah lama sangat menyepi... 
bukan tak de cerita.. macam2 cerita dok ada.. tapi kurang rajin n tak de mood.... 
lagipun baru je sampai dari kampung kan.. so pempaham le.. 
kain baju dok tunggu gilirran untuk di mesinkan, disidaikan dan dilipatkan.. ..
 so selesai dulu benda2 tuh.. baru tenang sikit nak lepak kat depan laptop lama2 pon..
 kalau tak macam dok terdengar2 jek suara halus si kain baju memanggil2 utk di cuci.. 
dia pon tak tahan dok bergumpal dengan baju2 busuk yang lain...haha...

sooo macamana raya awak2 semua... mesti meriah kannnn... 
dah nama raya...mesti la meriah...raya saya adalah sangat meriahhh...
 tahun ni raya di kampung saya wink wink. setelah sekian lama tak beraya di kampung saya.. 
dan tahun ni tahun pertama mursyid beraya di kampung mak dia.. 
kali pertama dia beraya dengan sepupu sepapat sebelah mak dia yang duaploh tujuh orang tuh..
 beraya sungguh la dia tahun ni.. sampai tak nampak muka ...batang hidung apatah lagi.. lubang hidung usah cakap la.. memang tak nampak bayang pon la..kekeke

tak mau cerita banyak2 sebab jalan cerita hari raya ni lebih kurang je..
bangun pagi raya..mandi sunat hari raya... pakai baju raya lip lap lip lap
p mesjid semayang raya..salam2..bermaafan... 
makan2 lemang ketupat kueh raya..
bedak2 duit raya...
jamu2 orang datang beraya...
pegi umah sedara mara ziarah raya
..sama je kannn...so layan gamba je la.. gamba confirm tak sama...

ini baru suku daripada sepupu2 mursyid

bab posing mursyid paling mahir..sebab menurun dari mak dia...ngehngeh


ini famili abang saya yang ketiga ...gambaq pemili orang pown dia nak menyibokkk... anak sapa lani.. semua gamba famili ada anak berbaju biru ..hahaha

ini famili kakak saya yang kedua ...ada dua orang penyibuk di situ..dengan muka tak bersalah langsung... mencemar gambar famili org...adoiiii.. jenuh...

famili adik bongsu saya... satu2 gamba yang berjaya ditangkap tanpa kelibat lembaga biru...haha

ini family kecik kami...Mursyid sibuk dengan puzzle yang baru lepas rebut dengan sepupu dia.
lagi 4 famili tak de gamba sebab anak2 bertebaran ke seluruh pelusuk bumi...jenuh nak mencari.. nak kumpul balik ...huhu.. yang si kemba pula ketiduran.. so tak de gamba famili mereka dihari raya... 

spiderman dengan bininya beraya di bumi malaysia...haha
si kembar yang sorang ni je dapat ambik gamba.. sorang lagi tido


kakak sofea berselfie dengan mak teh
berdating di petang raya.. mursyid dah jumpa geng dia terus lupa mom n dad. hah mak pak pon ambik peluang berdua duaan le.. di tepi sawah gitew kauu

pompuan melayu terakhir sangat kan kan kan... harharhar wekkk


dah malam n kembar dah tak pakai baju raya,.... baru dapat ambik gamba si kembar berdua dengan bapaknye n paktehnya..

okeh itu cerita hari raya pertama saya .. mana ceritanya...gambau bercerita.. gambaq reramai sangat susah nak dapat sebab semua jenis sibuk di dapor.. rajin bebebbbenoo anak cucu tok minah nih.. 
rajin di dapo sebab kejenya melantak sepanjang masa...kikiki.
selamat hari raya semua.. maaf zahir batin..