Thursday, August 7, 2014

cerita di hari raya


Assalamualaikumm..

haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... panjang nau hai tuh sebagai tanda panjangnya tempoh daku menghilangkan diri dari dunia blog nih.. haha.. 
siyesli mood ke laut dalam sesangat.. hari ni pon menggagahkan diri menaip jugokk pasal dah lama sangat menyepi... 
bukan tak de cerita.. macam2 cerita dok ada.. tapi kurang rajin n tak de mood.... 
lagipun baru je sampai dari kampung kan.. so pempaham le.. 
kain baju dok tunggu gilirran untuk di mesinkan, disidaikan dan dilipatkan.. ..
 so selesai dulu benda2 tuh.. baru tenang sikit nak lepak kat depan laptop lama2 pon..
 kalau tak macam dok terdengar2 jek suara halus si kain baju memanggil2 utk di cuci.. 
dia pon tak tahan dok bergumpal dengan baju2 busuk yang lain...haha...

sooo macamana raya awak2 semua... mesti meriah kannnn... 
dah nama raya...mesti la meriah...raya saya adalah sangat meriahhh...
 tahun ni raya di kampung saya wink wink. setelah sekian lama tak beraya di kampung saya.. 
dan tahun ni tahun pertama mursyid beraya di kampung mak dia.. 
kali pertama dia beraya dengan sepupu sepapat sebelah mak dia yang duaploh tujuh orang tuh..
 beraya sungguh la dia tahun ni.. sampai tak nampak muka ...batang hidung apatah lagi.. lubang hidung usah cakap la.. memang tak nampak bayang pon la..kekeke

tak mau cerita banyak2 sebab jalan cerita hari raya ni lebih kurang je..
bangun pagi raya..mandi sunat hari raya... pakai baju raya lip lap lip lap
p mesjid semayang raya..salam2..bermaafan... 
makan2 lemang ketupat kueh raya..
bedak2 duit raya...
jamu2 orang datang beraya...
pegi umah sedara mara ziarah raya
..sama je kannn...so layan gamba je la.. gamba confirm tak sama...

ini baru suku daripada sepupu2 mursyid

bab posing mursyid paling mahir..sebab menurun dari mak dia...ngehngeh


ini famili abang saya yang ketiga ...gambaq pemili orang pown dia nak menyibokkk... anak sapa lani.. semua gamba famili ada anak berbaju biru ..hahaha

ini famili kakak saya yang kedua ...ada dua orang penyibuk di situ..dengan muka tak bersalah langsung... mencemar gambar famili org...adoiiii.. jenuh...

famili adik bongsu saya... satu2 gamba yang berjaya ditangkap tanpa kelibat lembaga biru...haha

ini family kecik kami...Mursyid sibuk dengan puzzle yang baru lepas rebut dengan sepupu dia.
lagi 4 famili tak de gamba sebab anak2 bertebaran ke seluruh pelusuk bumi...jenuh nak mencari.. nak kumpul balik ...huhu.. yang si kemba pula ketiduran.. so tak de gamba famili mereka dihari raya... 

spiderman dengan bininya beraya di bumi malaysia...haha
si kembar yang sorang ni je dapat ambik gamba.. sorang lagi tido


kakak sofea berselfie dengan mak teh
berdating di petang raya.. mursyid dah jumpa geng dia terus lupa mom n dad. hah mak pak pon ambik peluang berdua duaan le.. di tepi sawah gitew kauu

pompuan melayu terakhir sangat kan kan kan... harharhar wekkk


dah malam n kembar dah tak pakai baju raya,.... baru dapat ambik gamba si kembar berdua dengan bapaknye n paktehnya..

okeh itu cerita hari raya pertama saya .. mana ceritanya...gambau bercerita.. gambaq reramai sangat susah nak dapat sebab semua jenis sibuk di dapor.. rajin bebebbbenoo anak cucu tok minah nih.. 
rajin di dapo sebab kejenya melantak sepanjang masa...kikiki.
selamat hari raya semua.. maaf zahir batin..

14 comments:

  1. Nampaknye mursyid telah menjadi hero di hari raya. Haha..kemain haa. Semua family dia nak masuk. Keh3. Lawak laa si budak kenteng tu. Geram. ><

    ReplyDelete
  2. Haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. Meriah betul 1st day raya .. Dayah every year beraya kat rumah ja .. Raya ke 3 baru balik kg .. Sempat lagi kut nak ucap .. Selamat hari rayaaaaaaaaaaaaaaaa *panjang sikit sebab raya ke-11* .. heheehee

    ReplyDelete
  3. ehh baju kuning tu bukan imam muda tu ke? tp mcm seiras je.. anak kemba? comelnyee.. gebu gebas pipi... :)

    ReplyDelete
  4. salam lebaran MM, amboi sakan no raya... meriah..paling sepesel bila spiderman mai raya sama..hehe..happening tgk mursyid berposing.. :)

    ReplyDelete
  5. amboi mursyid semua gambaq dia ada .. pandai pulak tue posing =B

    ReplyDelete
  6. amboi mursyid sakan beraya eh.seronok btul dia

    ReplyDelete
  7. alolololo...comeynye kanak-kanak riang ni semua :)

    ReplyDelete
  8. Salam Aidilfitri mama Mursyid. Wah sempat berdua ya. hehe
    Semoga beroleh kebaikan sepanjang tahun. Dan kembali aktif berblogging

    ReplyDelete
  9. salam lebaran ... tang raya ni mmg bebudak la yg plg seronok .

    ReplyDelete
  10. selamat hari raya, maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
  11. Alahai budak-budak tenit ni...
    macam beratur tunggu bas.
    Geng bas skolah.

    ReplyDelete
  12. Comelnyer sepupu spapat mursyid mcm mursyid jugak hehehe..geram tgkk

    ReplyDelete
  13. Kerabat imam muda rupernyerr...alahai ank kembor pulak tuu geram tgkk

    ReplyDelete