Saturday, August 9, 2014

kad raya dari mimi dan lya

assalamualaikum...

ok crita dah lemau baru nak hapdate.. sebab tuan blog pon lemau jugak sejak akhir2 nih..
tak pasti sehingga bila masalah lemau2 ni akan berakhir... huhu

lepas balik dari kampung haritu dapat kad raya dari sis lya pemilik blog http://akifimtiyaz3.blogspot.com/ dan jugak dari Mimi pemilik blog http://coratcoretpinkummi.blogspot.com/ .. 

kedua-duanya sampai serentak.. terima kasih kepada mimi dan lya yang sudi bagi kad raye kat kite yang suam2 kuku nih... haha.... 

bila buka je kad raya tu, mursyid paling excited sebab ade sampul duit raya dalam tuh.. 
dia cakap... woww ade selamat hari raye( sampul duit raya tu dia panggil selamat hari raya).. 
raya kali ni kalau dia salam dengan orang dia akan cakap selamat hari raya .. 
maknanya dia mintak angpow...haha... bagi angpow kosong pon tak pe.. 
sebab dia memang nakkan sampul tu jekk... dia tak pedulikan isi dalam tu pon..  
so mak mursyid mewakili mursyid nak ucap trima kaseh jugak kat aunty liya sebab bagi duit raye kat Mursyid.. terima kasih dan diiringi serangkap pantun..

makan lemang dengan kelapa pandan 
makan rendang campur kerisik 
terima kasih atas ingatan
terharunye kita hikhikhik

ada bunyi pantun jugak kannn kannn...
bukan syair ye..

koleksi "selamat hari raya" Mursyid.. kalau kurang satu pon dia tau ...haha

tak sempat nak ambik gamba kad2 raya tuh 
sebab Mursyid kate die punye so dia ambik simpan dalam beg n bawak g nursery keesokan harinya..
sabo jela ngan pak cik kecik tuh kannn..


12 comments:

  1. hehehe. budak-budak memang excited dpt sampul duit raya. sama mcm anak sedara sy.
    tp sy sampul tak kesah, isinya yang penting. hahaha

    ReplyDelete
  2. kad raya tanda ingatan yg sgt bermakna...salam lebaran..

    ReplyDelete
  3. seronok kan dapat kad raya dari geng blogger ni..
    selamat hari raya mama mursyid... :)

    ReplyDelete
  4. amboii mursyid..eksaited ye..hihi.. sabo je la mamanye.. ^_^

    ReplyDelete
  5. cantik kad raya tu.. tahniah..
    singgah menabung sini.. :)

    ReplyDelete
  6. Hehe comel :) Samalah saya dulu kalau budak-budak lain ambil duit buang sampul, saya asingkan duit simpan dalam satu sampul surat dan tulis dekat depan ada berapa dalam tu.. sampul simpan banyak-banyak, siap tulis siapa yang bagi, bagi berapa dan sampul keberapa xD

    ReplyDelete
  7. wah bestnya dapat kad raya yg ada isi kat dalam tue yer..hehehe

    ReplyDelete
  8. Hehehe sabor jer la..lya pon dah snap gambor sampul duit raya ank2 tp tak up entry pon lg huhuhuhu...

    ReplyDelete
  9. best kan kalau kita dapat kad raya :)

    ReplyDelete