Tuesday, September 9, 2014

buat sendiri flower crown

Assalamualaikum...

malam sabtu baru ni ofis abah mursyid ade buat dinner. temanya secret garden .
saya pun last minute baru nak bergegas cari baju .. sebab dok fikir ..alah belambak kot baju2  yang berbunga2 flora n fauna giteww...

so buat tak kisah je.. bila malamnye nak dinner petang tu baru dok belek2 baju dalam lemari ......ehmm macam tak cantek je semua baju2 tuh.. macam simple sangat je..
macam nak g keje je ..bukan nak g dinner.. haha... mak nenek sangat bila bab pilih baju nih...
rase macam kena cari baju baru jugak je..eh eh eh...  tapi memang dah tak sempat la ..

so lepas dok termenung depan almari berjam2..tetiba baru terfikir nak cari flower crown..
 biar lah pakai baju biasa2 jek ..janji ade gak tema floranye tuh atas kepala kan.....
ehm tapi mane pulak nak cari flower crown kat bintulu nih? ??
ehm nampak gayanya kena buat seniri je lah flower corwnnye..
so terus bergegas keluar g shopping bunga n barang2 yang diperlukan untuk buat flower crown..

Ni dia barang2 yang diperlukan

Gunting
Bunga&daun
Dawai 
Pembalut batang
Glue gun

cara nak buat dia pun sangat senang.
mula2 gulung dawai dan bentukkan jadi bulat.. pastu balut dawai dengan pembalut batang.. lepas tu gunting bunga dan daun dan susun ikut kreativiti anda ye..
pastu gamkan aje... mudah kan .. sangat mudah..
pejam mata pun boleh buat... tapi pehal kau nak pejam mata plak kan.. haha....


pastu balik rumah terus bertungkus lumus.. Nasib baik mursyid tido .. 
So cepat siap sebab si pengacau tak beraksi... dan akhirnya siappp jugak flower crownku untuk pakai dinner.. yiiiihaaaa... 
Biarkan daku berangan cantek bak puteri kayangan sekejap ye ...  hahahaha.... erkkk





taraaaa... aikk tak macam puteri kayangan pon.. macam nenek kebayan jek... hukhuk


18 comments:

  1. kalau kreatif, apa-apapon boleh jadi...comei...^_^

    ReplyDelete
  2. alahai, cantiknya mamamursyid..serius comel flower crown tu..kreatif!!!!^_^

    ReplyDelete
  3. datang jenguk mama mursyid, dah lama tak berkesempatan datang...sihat??? wah cantiklah flower crown tu... pandai mama mursyid buat...

    ReplyDelete
  4. comel lah kak..janji ada flora di situ.hehe

    ReplyDelete
  5. kreatif.. kombinasi kaler yg baik.. comellll...

    ReplyDelete
  6. nenek kebayan yang cun melecun...lawalah MM...kak ana suka tgk foto2 cikgu ni..I like!!

    ReplyDelete
  7. Macam puteri gunung ledang suda. Hihi. Cantik lah crown tuh. Hehe..thanks kak bagi idea ni. Leh buat untuk my budak2 kecik. Keh3

    ReplyDelete
  8. serius boleh buat sendiri. takyah bazir duit poket. ingat haritu nak beli kat online. hm :)

    ReplyDelete
  9. payah nak percaya cikgu xde baju cantik2..haha..
    aloh comelnya flower crown dia.. hihi

    ReplyDelete
  10. cantiknya... kreatif lah buat sendiri..

    ReplyDelete
  11. buat sendiri blh ikut selera sendiri.itu kalau kreatif n rajinlah..hehehe

    ReplyDelete