Thursday, October 23, 2014

lawatan ke Taman Tumbina Bintulu

Assalamualaikum...

baru-baru ni bawak murid2 istimewa saya pergi melawat ke Taman Tumbina Bintulu.. saya penah kongsikan pasal taman tumbina ni kat entri tempat menarik di bintulu .

Taman Tumbina ni lebih kurang macam mini Zoo la..ha elok pula pegi pon naik bas mini.. haha.. 
memang best dan enjoy dengan bebudak.. berpeluh2 keti jugak nak round satu taman tu...  
tapi bagus jugak daripada asyik dok dalam kelas je kan.. baik ambik angin luar sikit.. 
 ambik bau taik harimau sikit.. baru ada semangat bisquat tigernya tuh.. kekeke


beratur dulu sebelum masuk..

ambik gambar dulu sebelum muka berpeluh lagi berminyak







 cikgu mana binatang ni cikgu.. dari tadi asyik bergamba jek.. haha.. kena sound sebijik ngan budak..
 jawab cikgu...
rugi "kodak" cikgu kalau ambik gamba binatang je.. baik ambik gamba cikgu je..kekeke..

sampai habis round satu taman tumbina memang tiada gambar binatang yang saya ambik.. hahaha..
takut habis kodak.. kekeke



budak : cikgu tahun depan kita datang lagi k.. .. best la..
cikgu: tahun depan kamu ajak cikgu2 lain dengan kawan2 kamu pegi zoo Taiping pulak.
sebab cikgu dah nak pindah (dengan harapan dapat pindah ).. rumah cikgu dekat zoo Taiping...
budak : kat mana zoo taiping tu cikgu?
Cikgu : kat rumah cikgu la.
Budak: owhhhhhhh ..

teruk betul cikgu punya jawapan.. rupa-rupanya dia tak puas hati dengan jawapan cikgu tu.. esoknya pegi sekolah dia tanya lagi kat mana Zoo Taiping.. hah cikgu pun google la gamba Zoo Taiping siap dengan penerangan lanjut bagitau kat dia.. baru dia puas hati.. hahaha...

7 comments:

  1. seronok ye dapat jalan2..hihi.. meriah :)

    ReplyDelete
  2. happy je budak2 dapat jenjalan. teringat plak zaman sekolah dulu. memang tak pernah miss join lawatan sekolah. =D

    ReplyDelete
  3. Hahaha lawak lak Cikgu...suka sakat ank murid la MM ni hehehe

    ReplyDelete
  4. wah happy cikgu bersama anak2 murid jalan2 di zoo....zoo tumbina xpernah sampai tp zoo taiping dh...

    ReplyDelete
  5. kathy singgah follow #507... :) salam kenal.

    kathyrbain.blogspot.com

    ReplyDelete