Wednesday, October 29, 2014

soalan kehidupan

Assalamualaikum...


kita semua mungkin pernah lalui soalan2 cepu mas dalam setiap fasa kehidupan kita kan..
dulu masa belum kawen saya berada di soalan 1 bahagian A.soalan bocor bila nak kawen??? ..
 jenuh tepis la nak menjawab ni.. tambah2 pulak dalam keluarga saya, saya catat rekod paling lambat kawen.. sikit lagi nak capai status andartu ...haha... 
kakak2 saya semua jenis kawen awal.. umo 20-23 tahun dah kawen n beranak pinak.. . 
saya umo 27 baru kawen.. jauh ketinggalan kan... so soalan bila nak kawen tu sangat meriah la dipersoalkan oleh mereka2 yang mengambil berat lagi penyayang.. 
terharu saya sebab ramai sangat yang mengambil berat.. rasa diri disayangi sesangat.. kekeke... 
ada pulak mak cik2 si pencari jodoh yang nak tolong rekemen anak dia lah.. anak kak peah la.. anak che kiah la..,..
 macam-macam la usaha mereka nak bagi saya kawen...hahaha...
 macam terdesak sangat nak bersomi... kekeke.. 
dan bila saya kawen di usia 27 tahun..soalan bila nak kawen pun tidak kedengaran lagi.. yeaahhh.. lepas satu soalan..

bila dah kawen tak uwek2 lagi.. mula la soalan kedua bahagian B pula muncul.. 
ini soalan bocor untuk para isteri yang belum membuncit.. haha.. 
saya terpaksa hadap soalan ni selama setahun lebih je... alhamdulillah la kan.. 
ada yang sampai 10 tahun terpaksa hadap soalan ni... tak ke rasa bengkak je kan.. 
bila saya mengandung dan melahirkan anak lelaki yang cute mute mcm mak dia..sikit2 je bapak dia..kekeke.. 
soalan kedua tu pun tak singgah lagi di cuping telingaku.. 



soooooo haaa panjang sooo tu sebab saya kini berhadapan dengan soalan ke 3 bahagian B..
 iaitu bila nak tambah anak??? 
bila Mursyid nak dapat adik???
 kalaulah saya ada jawapan yang tepat dengan tarikh2nya sekali ,saya akan umumkan secara besar besaran.. siaran langsung boleh jadi.. hahaha..
kalaulah tambah anak tu macam tambah koleksi handbag saya.. saya rasa dah 20 dah anak saya.. kekeke
masalahnya saya pun masih menunggu rezeki yang itu dari allah... 
dia belum nak bagi lagi nak buat macamana kan... sebab jawapan tu hanya allah yang tahu.. 
tolong-tolong doakan untuk saya ye.. 
daripada awak dok tanya bila nak tambah anak tu.. lebih baik awak doakan je terus ye.. 
semoga saya dimurahkan rezeki zuriat... 
kalau boleh nak 11 orang.. tapi dah tak sempat.. sebab kawen diusia lanjut.. hahaha.. 
kalau dapat kembar 3 tiap2 tahun sempat la kot nak kejar rekod mak saya melahirkan 11 orang anak.. huhuhu...
 jom pasang perisai untuk soalan yang bakal bertubi2 dilepaskan.. kekeke.. 
saya senyum2 wat lek wat peace je bila orang tanya soalan tu.. konon2 macam tak kisah n x sedih... tapi hanya abah Mursyid yang tau...betapa saya mengharapkan kehadiran orang baru dalam hidup kami... 
bak kata abah Mursyid, tak perlu sedih2.. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.. kalau dia tak bagi lagi tu ada la sebabnya.. mungkin kita belum mampu...walaupun kita rasa kita mampu.. tapi allah lebih tahu setakat mana kemampuan kita.. 
tapi saya bersyukur sebab keluarga mertua n keluarga saya sendiri pun tak pernah bagi tekanan dengan soalan2 macam ni.. 
so jangan sedih2 tak payah nak stress2 sangat... lagipun Allah dah bagi Ahmad Mursyid kat saya kan.. so jagalah dan bagi lah kasih sayang sebanyak mungkin kat dia.. 
nanti dah ada adik  tumpuan dah beralih kan.. hehe


nanti dah dapat anak ke2..bila nak tambah ketiga keempat ke lima sampai ke sebelas... pastu bila nak dapat menantu pastu bila nak dapat cucu.. pastu bila nak mati( nasib baik soalan ni tak de orang berani tanya.. kalau tak ramai kot makan tapak kaki) .. kekeke..

semua soalan itu hanya allah yang tahu jawapan dia..

sekian bebelan ku.. 

Thursday, October 23, 2014

lawatan ke Taman Tumbina Bintulu

Assalamualaikum...

baru-baru ni bawak murid2 istimewa saya pergi melawat ke Taman Tumbina Bintulu.. saya penah kongsikan pasal taman tumbina ni kat entri tempat menarik di bintulu .

Taman Tumbina ni lebih kurang macam mini Zoo la..ha elok pula pegi pon naik bas mini.. haha.. 
memang best dan enjoy dengan bebudak.. berpeluh2 keti jugak nak round satu taman tu...  
tapi bagus jugak daripada asyik dok dalam kelas je kan.. baik ambik angin luar sikit.. 
 ambik bau taik harimau sikit.. baru ada semangat bisquat tigernya tuh.. kekeke


beratur dulu sebelum masuk..

ambik gambar dulu sebelum muka berpeluh lagi berminyak







 cikgu mana binatang ni cikgu.. dari tadi asyik bergamba jek.. haha.. kena sound sebijik ngan budak..
 jawab cikgu...
rugi "kodak" cikgu kalau ambik gamba binatang je.. baik ambik gamba cikgu je..kekeke..

sampai habis round satu taman tumbina memang tiada gambar binatang yang saya ambik.. hahaha..
takut habis kodak.. kekeke



budak : cikgu tahun depan kita datang lagi k.. .. best la..
cikgu: tahun depan kamu ajak cikgu2 lain dengan kawan2 kamu pegi zoo Taiping pulak.
sebab cikgu dah nak pindah (dengan harapan dapat pindah ).. rumah cikgu dekat zoo Taiping...
budak : kat mana zoo taiping tu cikgu?
Cikgu : kat rumah cikgu la.
Budak: owhhhhhhh ..

teruk betul cikgu punya jawapan.. rupa-rupanya dia tak puas hati dengan jawapan cikgu tu.. esoknya pegi sekolah dia tanya lagi kat mana Zoo Taiping.. hah cikgu pun google la gamba Zoo Taiping siap dengan penerangan lanjut bagitau kat dia.. baru dia puas hati.. hahaha...

Wednesday, October 22, 2014

cara buat teh tiga layer /teh c

Assalamualaikum...

saya kenal teh tiga layer atau teh c ni sejak tinggal di bumi Bintulu ni.. 
sebelum ni saya tak pernah dengar n tak pernah rasa.. 
first time saya datang bintulu,  abah mursyid bawak saya pergi makan dan dia order teh c special untuk saya.. 

dia kata dia sangat yakin dan percaya saya akan suka teh c special tu. 
 saya adalah penggemar teh ais.. .. tiap kali pergi kedai makan, saya mesti order teh ais je.. lantak la kedai tu ada menu minuman sampai 10 kajang pun teh ais tetap pilihan hati..

so bila saya rasa teh c tu, saya memang sangat2 suka.. dah boleh mengatasi teh ais.. lagi sedap dari teh ais.. patutla abah mursyid yakin je order untuk saya...

bila dah suka, saya terus  beli gula melaka yang dijual khas untuk buat teh c dan buat sendiri dirumah.. lagi nikmat buat kat rumah.. boleh ikut selera kita nak manis ke lemak berkrim ke..pahit ke.. ok pahit tu bila demam.. pahit mulut kan.. so semua benda pahit..kekeke

bahan- bahan

gula teh c
susu sejat/cair
teh
ais kiub



cara nak buat dia mudah saja..

1) bancuh teh yang agak pekat.
2) ambik gelas. yo la.. takkan nak bancuh air dalam periuk kott...
 masukkan gula teh c (saya suka yang pandan) ,

gelas free gift ..harap maklum..


3) masukkan ais kiub
4)masukkan susu cair

ice cube tu dah rupa iceberg..haha


5) masukkan teh pekat.


okehh siap.. kacau2 dulu sebelum minum.. 

setiap kali nak masukkan bahan dari nombor  3 -4 tu kena lemah lembut k..sebab takut dia bercampur dengan yang bahagian bawah...nanti tak jadi 3 layer la.. jadi layang-layang..muehehe





tips mudah mengemas rumah

Assalamualaikumm..


hambooiii kauuu tajuk kemain... tips gitew.. macam la pakar hal rumahtakbertangga sangat nak bagi tips bagaiii.. .. harharhar

okeh sebenonya tajuk je borong sakan .. isi belum tentu lagi.. haha.. 
untuk ibu-ibu yang super sibuk boleh la amalkan tips la konon yang saya bagi ni.. 
mungkin juga ada yang memang dah buat selalu pown.. saye je baru terkinja2 nak kongsi la konon.. kikiki..

kebanyakan mak2 hari ni kan semua  jenis bekerjaya... bekerja dan berjaya..
 dan jenis sibuk tahap barrack obama... 
so kekadang tu balik keje dah penat kann.. hanya mampu kemaskan diri dan tido jek kan.. 
rumah masyaallahh... tak mau sebut lah..pempaham la kan.. 
rumah saya pon tak de la kemas sangat.. tapi kalau setakat laluan pejalan kaki tu masih kelihatan la... bhahahaha.. dan saya juga tak la sibuk tahap barrack obama...

saya rasakan benda paling mak2 yang sibuk ni,  pening kepala nak urus ialah kain baju yang setinggi gunung everest kannnnn.. 
walaupun dalam rumah tu ada 2 3 orang manusia berbaju je.. tetap jugak bertimbun kan kain baju.. sebab tu lah ada orang ambik peluang buat servis lipat baju.. 
memang business minded betol mereka itu.. pandai ambik peluang di celah-celah masalah kehidupan hahaha....


dan dengan bangga lagi kembang hidung nak bagitau, saya dah lama tak wujud everest kain baju.... sebab dilipat setiap hari.. so dia tak sempat menggunung tinggi. kecuali kalau time baru balik dari bercuti la kan..

cara saya ialah.. pastikan baju dibasuh setiap hari, disidai setiap hari dan dilipat setiap hari.. 
jangan tangguh-tangguh.. paling lama boleh tangguh 2 hari saja..
itu pun kalau dah tak sempat sesangat..  dan sambil2 tengok tv malam2 tu lipat la baju.. 
jangan la tengok tv saja2 sambil ngunyah je k. 
kalau awak buat camni tiap2 hari dijamin kain baju tak menggunung dan servis lipat kain baju terpaksa gulung tikar.kekeke.. 
mungkin jugak dia terpaksa join venture dengan pakistan jual karpet untuk kelangsungan hidupnya...kekekeke

sama jugak dengan pinggan mangkuk.. pastikan lepas guna terus basuh pinggan mangkuk.. 
jangan biar berkerak dalam singki tu 2 tahun ye.. 
saya ingat pesan mak saya masa saya kecik2 dulu...alah saya pemalas dulu la....haha
 pastikan pinggan dicuci setiap kali digunakan..
so takkan jadi bertingkek2 dalam singki tu kan.. .jangan la dok kumpul2 sampai habis pinggan kat rak..last2 makan nasik dalam tempurung la kau.. kekeke.. dan setiap kali cuci pinggan,
 jangan lupa cuci sinki sekali tau..

kebanyakan rumah mesti ada anak-anak kan.. 
bila ada anak2 kecik mesti ada mainan berbakul kan.. 
bila mainan berbakul mesti bertaburan di seluruh pelusuk rumah kann.. 
sooooo untuk menjimatkan tenaga mak-mak sekelian, didiklah anak2 untuk simpan balik semua mainan yang dia keluarkan.. 
pastikan semua mainan disimpan balik dengan kemas..
saya memang terapkan benda ni kat anak saya.. mula2 kita buat sama-sama dengan dia.. 
setiap kali main kita sama-sama simpan dengan anak.. bila dia dah biasa, 
dia akan simpan mainan setiap kali lepas main tanpa perlu disuruh.. 
tanpa perlu terpekik terlolong macam orang kena rasuk ...haha..
so mak tak letih, rumah pun tak bersepah.. hati mak senang.. hati bapak lagi senang..ngehngeh

okeh sape mop rumah tiap2 hari? suri rumah mungkin.. kalau ibu2 bekerja tidak mungkin mampu nak mengemop setiap hari.. 
kecuali kalau awak jenis yang sangat rajin lagi berdedikasi.. 
ok saya mengaku saya mop rumah seminggu sekali sahaja.. haha.. kekadang 2 minggu sekali.. pemalas kannn...

cara yang senang untuk memastikan lantai sentiasa bersih tak melekit sana sini tanpa perlu mengemop ialah dengan mengelap lantai .. haha.. aik tak sama eh.. 
.. setiap kali awak menyapu, awak lap terus lantai.. 
sediakan kain buruk yang basah..lagi bagus kalau kain tu di basahkan dengan air plus pewangi lantai.. letak kain di lantai.. 
pijak kain tu dengan kedua-dua kaki.. sambil menyapu sambil seret kain yang basah guna kaki.. 
habis menyapu, habis jugak awak mengelap lantai.. kan senang.. 
emmm tapi kalau awak memang menyapu pon seminggu sekali... kena cari penyapu dan mop ajaib la kot..kekek

lagi satu sambil2 mandi tu gosok2 n cuci2 la sikit bilik air tu.. so tak de la lantai tu sempat nak berlumut  sebab sentiasa dicuci..
jangan dok melalak je dalam bilik air..
 jangan tunggu lumut setinggi buku lali baru nak cuci bilik air..
kalau dah tahap tu tujuh hari tujuh malam awak sental pun belum tentu bersih.. ahhaa...

rase tenang je kan bila balik keje rumah kemas dan bersih... gambar ihsan google.. bukan rumah saya ...ngehngehhh

tapi bila cuti hujung minggu tu bekerjasama la kemaskan rumah secara besar- besaran ye.. ..kerjasama daripada anak-anak dan pasangan hidup anda juga amatlah penting untuk menjayakannya.. saling tolong menolong kan amalan mulia..

kesimpulan daripada cerita dongeng di atas ialah.. jangan bertangguh dalam apa saja yang awak buat..selalunya sebab bertangguh lah yang menyebabkan rumah jadi tak terurus..
bukan sebab sibuk yang melampau. dan kalau boleh malas tu boh lam plastik ikat kuat2 tau ,
jangan ikat tepi je.. pastu  campak jauh2....ngehngeh

 itu je tips dia sebenonye.. hahahhaha...
dan pesanan dan peringatan buat diri sendiri yang kekadang suka jugak bertangguh..huhu


okeh moh kite lipat baju sebakul.. ehmm esok jelah lipat... opsss.




Friday, October 17, 2014

jubah sofea by udzmain

Assalamualaikum...

cerita jubah lagi ye.. jangan la muntah plissss... kekeke... 
okeh kali ni nak habaq mai jubah sofea keluaran udzmain collection..
jubah ni daripada material lycra korea.. 
sedap di pakai..dia tak melekap di badan..

saya sebelum ni memang tak suka sangat material lycra sebab takut melekap di badan.. tapi yang ni memang di jamin tak melekap.. material jenis berat n terletak cantik bila pakai.. paling saya suka ada hidden zip untuk ibu-ibu menyusu dan juga zip di bahagian lengan untuk memudahkan kita ambil wudhu.. best kannn.. 
ada 5 pilihan warna yang super cantik lagi gojes untuk dipilih..






cantik tahap ketap bibir kann.. kekeke... memang cantek dan dijamin selesa dipakai..
untuk cuci mata atau nak order boleh pm di

FB UDZMAIN

 untuk sebarang pertanyaan ...
tapi  kalau awak  tak nak tanya -tanya dah,awak rase  nak order je terus..sebab awak dah berkenan sesangat.. ngehngeh
 boleh call/sms atau whatsapp di

0194760096- puan Liyana



Monday, October 13, 2014

roti telur special

Assalamualaikumm..

semalam saya buat roti sardin salut breadcrumb.. mursyid suka makan.
.tapi dia makan bahagian breadcrumb jek sebab crunchy kan..yang inti dalam tu dia x makan... dia memang suka kan makanan yang crunchy2 ni.. kalau goreng ayam pun saya akan salut tepung banyak2 n buat bagi rangup..

 so saya pun terfikir nak buat roti telur bersalut  macam tu tapi versi anak-anak la kan..
tak de la letak inti yang pedas2. so dia boleh makan semua bahagian...

 saya buat roti telur campur susu dan salut dengan bread crump.. 
Mursyid memang sangat suka roti ni.. dia panggil roti sedap.. ..
sedap sangat la kot... ataupun sekadar nak kembangkan hidung mak dia....kekeke


cara nak buat pun sangat senang.. mungkin ada ibu-ibu yang dah penah cuba buat kot..

bahan-bahan

roti
telur
susu pekat
serbuk roti


cara penyediaan:



pukul telur dengan susu pekat.. agak2 la susu tu.. jangan terlalu manis.. 



buang bahagian tepi roti dan potong roti ikut suka la nak petak ke panjang2 ke.. 


pastu celup dalam telur yang dah dicampur dengan susu tadi, 


pastu golek2 kan dengan serbuk roti.. 


pastu goreng .. saya goreng guna minyak sikit je campur butter/planta sikit dengan api sederhana... dah siappp.. sedappp kata mursyid..
pandai dia ambik ati mak dia.. puji melambung....




Sunday, October 12, 2014

Tempat makan best di bintulu

Assalamualaikummm


Family kecik saya ni memang jenis yang jarang sangat makan luar... 
Sebab saya kan sangat rajin masak... Kahkahkah puji diri sekontena.. 
Sebenarnya ada beberapa sebab kenapa kami jarang makan kat luar.. 
Yang pertama jawapan puji diri dengan jujur di atas tu la.. 
Yang ke2 sebab anak saya jenis tak reti dok diam bila makan kat luar.. so makan dalam keadaan tak tenang sebab dia asyik berjalan2 sana sini..tak nikmat kannn
Yang ke3 sebab malas nak keluar..... Ngehngeh.
 Yang ke 4 sebab suami saya kurang suka makan kat luar .....................
so kami  tapau  je ...pastu balik makan kat umah... 
So kira tak makan kat luar la kan... Hakhak

Ok kembali kepada tajuk asal..
Ada beberapa tempat makan di bintulu ni yang boleh dikatakan sedap dan best la..



1) restoran sajian mas

restoran ni baru dibuka tahun 2014.. lokasi nya di kawasan baru di belakang supermarket farley.. menu istimewa kat sini ialah mee udang galah.. kalau awak pergi time tak ramai orang, boleh pilih nak udang besar mana.. nak besar lesung batu pon ada.. ada ke?? kehkehkeh..  harga bergantung kepada berat udang.. so kalau nak murah pilih la yang kecik2 je ye.. kalau yang besau dah tentu2 la berat n mahal sikit..
sila check dompet dulu ye.. jangan ikut nafsu.. jangan ikut kata perot...kekee

                       
tengok tuuuu... merembes tak cecair dari mulut  awak???.. haha .. merembes kan..





2) restoran seribu bintang

restoran ni terletak di kampung baru ,pinggir bandar bintulu..
macam-macam menu ada di sini....
kalau nak makan ikan bakar di sini lah tempatnya..
restoran ni buka waktu petang sehingga tengah malam

menajmu selera di seribu bintang dengan fmaili mertua saya

3) restoran bintang warisan

lokasi dia sangat strategik sebab dia terletak betul2 di hadapan park city everly hotel..
so kalau awak stay kat everly hotel ni, awak boleh lenggang lenggok mak limah jek g restoran bintang warisan nih..
menu dia banyak dan sodap2 tau..
menu utama dekat sini ikan bakar jugak..
dia start petang sampai tengah malam jugak kat sini

4) medan selera bintulu

medan selera ni ada banyak gerai2 la kat sini... nama pon medan selera kan..
 tempat ni mula beroperasi waktu petang sehingga ke tengah malam
kat sini ade beberapa gerai yang kami suka , antaranya :


Gerai Liz Rasa

kat sini saya suka mee udang muar dia.. sedap .. mee goreng pon sedap..
anak saya Mursyid suka mee goreng.. menu2 lain pun sedap..
tak de yang tak sedap.. semua sedap..

Burger bana

 dia jual burger homemade tau.. Memang sedap burger dia..
Kalo ko nak burger besaq pinggan pon ada..
 kalau ko boleh telan sebiji burger besaq pinggan tuh dengan sekali ngap, dia  bagi free je burger tu kat ko..haha <----- memang spesis ular sawa la kalo dapat telan...
Dan sekarang dia dah tambah lagi 2 menu iaitu mee kari ayam dan laksa sarawak..
Dua dua sedap tau.. Memang kena rasalah kalau datang ke sini..kalau tak ..awak yang rugi..

Sri Andalas Nasi kerabu

Ada satu gerai jual nasi kerabu kat sini.. Ore kelate yang berjual..
So rasanya tidak mengecewakan la.. Sedap dan boleh cuba ...
kalau isteri awak kempunan nak nasi kerabu.. Jangan risau di sini ada dijual ye..
dok payoh g kota bharu kelate pong..
bintulu pong ade ..


Nasi bajet kak wok

menu dia nasi simpel je.. ada nasi, sambal belaca, timun, ayam goreng n dalca.. tapi sedap..
 nama pun nasi bajet kan so menu dia pun bajet je la ye...
tapi tak mengecewakan walaupun bajet.. 




5) restoran famous mama

Penggemar roti canai mesti kena singgah sini...
Mak n bapak mertua saya kalau datang bintulu seminggu
mau dekat 10 kali jengok famous mama ni.. memang pelanggan setia
Diorang suke roti canai dan mak mertua saya suka  teh c special dia..
restoran ni betul2 dekat dengan airport lama.. berhadapan dengan SPRM dan AM Bank.
dia buka dari pagi sampai ke malam..
roti canai dia sentiasa ada dari pagi sampai ke malam tak habis2 selagi tak tutup kedai..


6) popular

kat sini paling best menu makan tengahari dia..sebab dia sediakan pelbagai jenis lauk dan ulam ulaman.. sambal belacan dia pun berjenis2..
siap ada budu lagi kau..
kalau makan tengahari kat sini memang puas hati sebab kebanyakan menu dia tidak mengecewakan..
 kedai ni terletak di belakang pasaraya sing kwong baru.. berdekatan BMC ..
menu lain ade jugak macam nasi ayam, nasi ayam penyet dan sebagainnya..

7)srikandi

kat sini saya suka nasi ayam penyet dia.. memang sedap dan kebanyakan orang yang makan kat sini memang akan order nasi ayam penyet..
ayam penyet dia boleh mintak yang goreng atau bakar..
lokasi dia dekat je dengan restoran popular tadi


9) eve garden

restoran ni dibuka dari pagi sampai ke malam.. . menu tengahari dia pun boleh tahan sodap..
nasi ayam penyet die pon kena cuba sebab memang sedap..
sebelah malam ada jugak di buat ikan bakar dan pelbagai menu lain.

11) soto nor

kedai ni terletak di belakang balai bomba bintulu.. ada macam2 menu jugak..
waktu pagi ada roti canai jugak kat sini.. paling saya suka nasi kuning tawau dengan ayam masak merah dia.. memang sedap lah..
restoran ni buka dari pagi sampai ke petang

12) restoran Tumis

restoren ni dibuka dari pagi sampai petang je.. paling best kat sini ialah roti canai tempek dengan telur dia..atau dia namakan UPM/USM.. saya pun tak dapat kesan apa kaitan nama tuh dengan roti canai tempek telur dia tuh.. tapi memang sedap.nasi lemak dia pun boleh tahan jugak.. restoran ni terletak berdekatan dengan stesen bas 1 malaysia..

senarai menu tumis... 

13) cafe che minah.

restoran ni terletak di kawasan yang sama dengan sajian mas.. deretan kedai yang sama... tapi bangunan lain.. menu istimewa kat sini ialah nasi kukus ayam dara... haaa ayam dara lagi kau.. bukan ayam pencen tauu... dia bagi nasi putih dengan ayam dara goreng , ulam dan sambal belacan.. sila lah cuba..boleh tahan jugak...

14) warong Jelira Molek

warong ni hanya dibuka pada hari ahad waktu pagi  sahaja. gerai dia terletak di anjung selera..
anjung selera di betul2 dekat simpang Kampung Assyakirin.
.. menu istimewa nasi kerabu dan nasi lemak.. ore kelate jugak yang berniaga.. kedua-dua menu dia adalah sedap.





kalau dah tak tau nak g makan mana jugak sebab semua tak kena dengan selera awak, datang rumah kite lahh.. kite bagi menu spesel dalam cawan.. bukan kek cawan, bukan juga secawan teh...
kite jamu  maggi cawan jelah... kekekekeke

tempat-tempat makan ni akan di update dari semasa ke semasa.. sebab sekarang ni tempat- tempat  makan di Bintulu tumbuh bagaikan cendawan selepas taufan.. haha.. sebab bintulu sedang membangun dengan pesatnya.... dan kalau ada tempat-tempat makan yang tersenarai di atas , saya rasa tak sesuai berada dalam kategori tempat makan best di Bintulu  lagi saya akan buang dari senarai...