Thursday, October 1, 2015

barangan baby murah

Assalamualaikumm..

haii mak-mak sekelian.. bila dah jadi mak-mak ni kita mesti shopping untuk anak lebih dari diri sendiri kannnn kannn.. haha.. saya memang shopping untuk anak lebih.. komer tak tau la kot penting diri sendiri je nak lawa sorang-sorang je.. anak belemoih tak pe...... kekeke... 

tak de nye mesti semua mak-mak suka shopping untuk anak.. nak nak lagi kalau ada anak dara.. 
saya yang ada anak teruna nan seorang pun asyik nak shopping untuk dia je.. 
ini kan pulak mak-mak yang ada anak dara cute mute gebu gebam kann.. 

ok kalau suka shopping online, jom la kita pakat-pakat p serbu mom&kids zone .. 
ada baaaaanyak barang-barang untuk anak-anak awak yang sangat comel dan murah.. 
paaaling penting semuanya berkualiti tauuu..

jom cuti mata bagi geram tahap ketap bibir dulu dengan barangan yang diorang jual ye.. 
nanti terus terjah dan terus shopping kasi licin.. 
boleh diorang masukkan stok baru yang lebih cute kann..





comel sangat kannnnn.. rasa nak ngabeh kan duit je tengok semua ni.. 
belum tengok kat fb diorang lagi.. menitik air liur weh... kakakaka...

ok dah jom serbu mom & kids Zone

Tuesday, September 29, 2015

lawatan ke Kidland Penang


Assalamualaikum...

sehari sebelum cuti hari Malaysia, sekolah saya buat rombongan ke Pulau Pinang..
 tujuan utamanya nak bawak bebudak tu pegi kidland je, so saya hangkut anak teruna saya sekali la.. dia bukan pernah ikut rombongan dengan sekolah mama dia lagi.. dan dia pun tak penah pegi kidland lagi.. dulu pernah bawak dia pegi kidzania tapi masa tu umo die baru 2 tahun,
so tak banyak yang dia boleh join.. jadi kali ni lebih meriah la..
sebab dia dah faham bahasa orang kata.. hahha..

kami bertolak dari sekolah pukul 7.30 pagi.. dann orang terakhir sampai ke sekolah ialah saya dan mursyid.. bas tuh memang tunggu kami berdua je.. bebudak n cikgu lain semua dah ready dalam bas.. biasa la.. si mursyid pagi-pagi kalau bangun elok terus g mandi tanpa sebarang perangai tu adalah sangat pelik la kann...hahah..

excited nya lahai anak aqak bila naik bas.. dia sedikit jakun ye naik bas..
sebab sangat jarang naik bas.. naik kapai terobang tak jakun sebab dok naik selalu..
naik bas pulak dia jakun..sian anak chek..haha


disebabkan kidland mula beroperasi pukul 11 pagi, so kami singgah ke Muzium jeruk pak ali dulu.. wahhh ada muzium gituh jeruk pun.. kekke...
kat sini la jeruk pak ali yang komer makan sambil tengok tv tu diproses.. kalau pegi sini boleh la tengok pekerja-pekerja kupas buah untuk jeruk tu.. tempat pemprosesan jeruk ni sangat bersih..
nora bagi 5 bintang wink wink..
sampai sini sempat la kami memborong jeruk barang sebungkus dua..




hero ni kalau bab posing memosing nombot satu

kat dalam kedai dia ada jual macam-macam

jeruk wajib la dijual.. dan ada tester jugak.. boleh makan free gituh.. tapi puak-puak ni bukan test lagi dah, tahap melantak sampai kenyang..kakka

habis beli jeruk lepak-lepak dulu sementara ada yang ke tandas.. tandas sangat bersih ok.. 

dah selesai memborong.. beratur la nak naik bas ye..

dah habis melawat kat muzium jeruk, kami gerak ke kidland.. jalan agak jem ye tambah-tambah atas jembatan.. sampai kat prangin mall, kami makan-makan dulu ..
lepas dah kenyang baru masuk ke kidland.. anak-anak murid saya dibahagikan dalam 3 kumpulan.. satu kumpulan 6 orang, mursyid masuk group budak-budak beso..



jadinya saya ikut group yang ada mursyid la.. mula-mula kami masuk ke science center..
mursyid excited sungguh .. dia memang minat sangat dengan benda-benda science ni ..
tersengih-sengih anak aqak kat dalam tuh sebab seronok terlampau.. haha..






lepas tu kami gerak ke fire station.. haa jadik abam bomba pulak deme nih..
mursyid comel sangat lahai pakai baju bomba.. puji anak sendiri tak pe kann.. kekeke..
lepas pakai baju bomba, diorang naik atas, pastu diorang kene turun ikut tiang macam bomba turun   bila ada emergency tu,
saya ingat mursyid tak berani turun, tapi rupanya dia yang awal2 sekali turun,
anak-anak murid istimewa saya gayat tak berani turun..
last-last ada cikgu lelaki masuk dlm dan tarik turun semua yang gayat2 tuh.. haha.. jenuh.. macam tu la melayan karenah budak-budak istimewa nih...


lepas semua dah turun, diorang bawak ke tempat kejadian untuk padam kebakaran.. hah pakat lawan sembur air nak padam api.. api tipu jela.. sembur sampai padam la..
. yang sebenonya deme padam lampu jek... kira api terpadam la tuh.. keke





lepas tu kami pegi ke Art studio pulak.. sampai kat sini tak de orang jaga.. kena tunggu sebab orang yang jaga situ pergi rehat... saya pun pelik ..mana boleh tinggal sepatutnya ,sebab dalam jadual yang dia bagi waktu tu kami kena pegi ke art studio. jadi kami agak tak puas hati.. jadinya saya panggil staff kidland n maklumkan yang kami sepatutnya di art studio , terus dia g panggil staff yang bertugas di art studio... tergopoh gapah dia datang n buat lady bird dengan budak-budak.. haha sian dia..





 lepas dah habis kat art studio, nak masuk jadi masterchef pulak.. sebelah menyebelah je art studio dengan masterchef ni.. tapi staff yang bertugas di dapur masterchef cakap sekarang waktu dia rehat.. ehmm.. saya sedikit nak marah sebenarnya.. tapi sebab dia cakap elok-elok so amarah tu reda la sikit.. haha.. tak sepatutnya macam tu la.. kalau nak pegi rehat gantikan la dengan orang lain..
ni kita pulak kena tunggu dia g makan.. padahal kita pun kejar masa.. nak pegi main stesen lain dulu semua ade orang.. hah caner tu

dah tak dapat masuk masterchef tu , kami pegi ke autodrive, pun tak dapat masuk sebab dah ada group lain dalam tu, pergi ke police station pun ade group lain dalam tu.. so kami bawak budak-budak pegi main-main kat babyland je la..

mak mak budak pun dah meroyan kat dalam tuh..hahaha... 

lepas keluar dari babyland, kami semua berkumpul untuk birthday party kat dalam kidland tu yang kami dah book awal untuk meraikan murid-murid yang sambut hari jadi..

gini je la birthday partynyee


datang la 2 makhluk ni bedak belon kat budak2.. belon pun tak cukup.. berebut la bebudak tuh..huhu



gitu aje la gaya anak hakak posing.. .. tak de anjakan paradigma langsung.. kekeke



dah makan-makan tapi tak berapa kenyang sebab nasi goreng tak berapa sedap..haha.. jujur nih.. budak-budak pun makan sekadar isi perut...  mursyid makan sikit je n dia cakap tak sedap..
dia dah biasa makan mak dia masak semua sedap-sedap......
ok masuk bakul belon udara panas pastu panaskan udara dalam envelope untuk hasilkan daya apungan untuk mengangkat bakul tersebut naik ke atas ...
atau bahasa mudah nya masuk bakul dan terangkat dengan sendirinya....kekekek


selesai birthday party yang ala2 gitu, kami sambung balik ikut jadual yang dia bagi..
pegi ke police station, ada orang, pegi ke masterchef ade orang, pegi ke auto drive pun ade orang, tunggu la kat situ 15 minit baru dapat masuk.. main pun alahaiii ..macam ntah ape2 auto drive ni.. huhu...buang masa je menunggu kemain lama..

penunggu jek kami hari ni..


pastu tunggu pulak nak masuk jadi masterchef.. boleh tahan lama jugak menunggu.. pastu baru dapat masuk.. jadi sempat la budak-budak tu merasa jadi masterchef.. masak cookies.. dan boleh bawak balik cookies yang dimasak tu

mursyidchep..







dah habis kat masterchef, dah lewat so kami tak dapat masuk police station sebab pukul 5.30 dah janji dengan driver bas..



berkumpul balik kat entrance kidland, bergamba siktt lepastu keluar n terus turun n naik bas..


terus pegi solat dan lepas solat kami singgah kejap di padang kota.. sekadar singgah ziarah kawan-kawan mursyid si bumblebee n transformers jelah.. ambik gambar sepoloh dua puluh keping, pastu gerak balik. 




. pastu semua orang terlentok keletihan dalam bas..
sampai sekolah dah pukul 9.30.. huh letih sesangat.. seharian penuh dengan aktiviti..

terus terang saya cakap, saya kurang berpuas hati dengan pengurusan kidland.. macam tak teratur sikit.. staff pun kurang mesra.. birthday party ala kadar sangat...
mungkin sebab saya penah pegi kidzania,
jadi sikit sebanyak mempengaruhi penilaian saya..
tapi anak saya dan anak-anak didik saya tetap enjoyyy






Saturday, September 19, 2015

jubah murah di sweet muslimah

assalamualaikum...

lagi beberapa hari nak raya haji ni.. awak dah ade baju raye ke??
kalau dah ada sepasang macam tak cukup je..macam kena tambah lagi je..kekek..
kalau belum ada , lagi la kena g cari cepat-cepat..
tapi tak payah pegi jauh-jauh pun kalau nak cari baju raya ..
boleh pegi jenguk-jenguk  Koleksi Ukhti di sweetmuslimah.com ni ye..
dannn paling bestnye diorang tengah buat sale tuh.. murah sangat la kak cik oiii..
tambah-tambah pulak baru je masuk gaji.. hah laju-laju komer g beli reramai ye..
karang habis stok menangis di tepi bucu katil la komer...
jubah murah tapi canteks okeh.. tak caya meh kita cuci mate sesame..

potongan sehingga 40% wehh.. rugi tak beli ni.. boleh jimat banyak ni


ada macam -macam design jubah di sweet muslimah ni... paling penting nursing friendly semuanya ye...semua jubah-jubah cantek di bawah ni harganya cuma rm77.40 lepas diskaun.. 
ya rabbi mana nak dapat dek rega camtu zaman-zaman gst nih... kekeke.. 
jadinya jangan buang masa lagi p terjah cepat .. 
sapa tak mau kannn dengan harga macamtu pun awak boleh bergaya anggun di aidiladha.. ekekkee








kalau rasa macam tak nak berjubah, baju kurung di bawah ni pun ade sales wehhh.. 
cantek sangat wey.. harga tak sampai seratus pun tau ..rm 89 sahaja lepas diskaun...
haa terbeliak biji awak kannnn murah melampau ni.. dah dah jangan tertunggu-tunggu lagi ye.. 
jom la kita pakat-pakat serbu ye.. 
klik je sweet muslimah untuk shopping sambil goyang kaki.. ngehngehh