Wednesday, April 29, 2015

jalan-jalan masjid jamek

Assalamualaikumm..


syukur alhamdulillah saya dah pun berpindah balik ke semenanjung...
 tapi yang tak bestnya, abah Mursyid belum dapat pindah lagi... 
dia masih setia jadi penunggu rumah kami di Bintulu....so kira PJJ la kami sekarang ni.. 

memandangkan si abah di Bintulu si mama dengan si anak di Perak, jadinya asal hujung minggu je, yang di bintulu dah panas punggung dok sorang-sorang kat sana, 
keja nak sedekah jariah kat air asia je la..  ..weekend je terbang balik KL.. 

dan si mama dengan si anak pulak bercuti di kl la bila hujung minggu.. tapi tak la tiap2 minggu.. kalau tiap-tiap minggu kopak la.. 

kali ni abah balik kami stay kat hotel je...tak gunakan khidmat  penaja penginapan yang sedia berkhidmat..yakni rmh adik beradik...... haha... 
kengkonon nak mengabihkan masa bersama keluarga kecik yang dah jarang-jarang bersama ni...

sooo.. malam jumaat abah sampai kat klia2, mama n mursyid naik bas dari Perak sampai ke KLIA2. jumpa abah kat situ ,pastu terus ambik teksi ke hotel sri langit.. saya dah book awal kat agoda.. 
so dapat harga agak murah la... dan hotel ni dekat je dengan KLIa2.

hotel ni ala-ala macam dalam kapal terbang tau...
 pekerja dia pun pakai macam pramugari n pilot .. 
sesapa yang tehingin sangat nak jadi stewardess tapi tak cukup ketinggian atau tak cukup anggun atau tak cukup fasih cakap omputih sila la hantar resume ke hotel sri langit.. kekekke....
dapat jugak merasa pakai ala2 pramugari kan..jadi le dari tak de langsung kann...

kelihatan pilot pencen kembali bertugas...... kekeke

pintu bilik pun ada motip awan giteww

lampu dia ala-ala tingkap flight.. feeling dok kat business class lam flight la kira.. kakaka.. business class pun tak de tilam empok gini...

pihak hotel juga belanja pemandangan indah ni lam bilik.. hehe

esoknya, lepas breakfast kat hotel, kami terus gerak ke stesen erl..nak ke KL pulak... naik van yang disediakan oleh pihak hotel dengan caj rm10 sorang.... 


amad mursyid nak betul-betul menghayati erti naik erl.. kekeke

jumpa train ni plak.. apa lagi posing la kejenye



soo sampai je kat hotel lepas check in n masuk bilik, rehat jap.. bagi mursyid tido.. 
dannn mak mursyid pun turun merayau-rayau ke jalan tar.. 
wahh terasa diri single mingle bila jalan sorang-sorang.. 
senangnyaaa nak shopping.. senang jugak le duit kelua dari dompet.. huhu 
misi shopping untuk mama le pulak.. 
saya dah book awal-awal citin hotel kat agoda . 
hotel ni dekat sesangat dengan tempat shopping Masjid Jamek.. 
betul-betul terletak dalam Bazaar kat Masjid Jamek tu.. 
cekap betol mama mursyid ni kann..haha...

laluan masuk ke hotel ni betul-betul dalam bazaar masjid jamek tu

ini tempat makan kat citin hotel tu

pemandangan dari bilik kami

mak mursyid ronda-ronda cuci mata duluu.. ronda kali kedua baru cuci dompet..ngehngeh

lepas ronda sorang-sorang sampai bentan, saya balik bilik mandi n solat.. 
malamnya abah mursyid ajak g sogo plak..kali ni ronda-ronda satu korga la ... 
abah mursyid kata nak cari kasut.. rasanya rak kasut kat umah tu dah sendat sangat.. 
sampai berlapeh2 kasut dalam tuh.. ehmmm

cari punya cari kasut tak jumpa-jumpa yang berkenan di hati dia ... 
dia memang susah sikit bab nak cari barang ni..
 kalau tak kena gaya dengan dia...harap maaf le..sila cuba lagi..kekeke

last-last dapat barang mama yang banyak...hakhak..



balik dari sogo, sempat layan geng buskers ni jap..

lepas tu kami terus balik ke hotel dan beradu..

esok nya lepas breakfast kat hotel, kami kelua jalan-jalan lagi seawal jam 8 pagi.. 
.  naik lrt dari stesen masjid jamek ke bandaraya.. punya laaaa malas jalan.. 
saja nak meronda kotaraya Kuala Lumpur di awal pagi...
jalan lengang je.. sogo pun tak buka lagi.. haha





meronda sampai ke bangunan busana.. butik-butik kat situ pun tak buka lagi.. 
kite jenguk-jenguk dari sebalik cermin je la.. 
abah mursyid saje ajak jalan-jalan sebelum butik-butik tu buka agaknyee..ehmmmm
pastu balik ke hotel, siap-siap n check out..

renung nasib diri yang kena pukau dengan bini sampai tak sedar boleh tahan banyak jugak bini dia shopping... kakakak..